Ethiopië un022131

Samen voor gezonde moeders en kinderen

UNICEF en de Philips Foundation werken samen om betere toegang tot goede gezondheidszorg voor moeders en kinderen te verzorgen. Zo werken we aan het ontwikkelen van innovatieve, betaalbare en lokale (technische)oplossingen voor de gezondheidszorg in Kenia.

Gezondheidszorg in Kenia

In Kenia sterven nog altijd teveel moeders en kinderen tijdens de geboorte. Een grote oorzaak is het gebrek en onderhoud aan medische apparatuur en technologie.

Innovatie in gezondheidstechnologie die de zorg voor moeder en kind verbetert, staat centraal in de samenwerking met de Philips Foundation. Met kennis van Philips en financiering van de foundation hebben we een app ontwikkeld die in kaart brengt welke medische apparatuur in plattelandsklinieken in Kenia aanwezig is en wat de status daarvan is. De app is in 2018 getest in 163 klinieken in de regio Kakamega. De app bleek goed te werken en de data en inzichten helpen de zorgverlening in de regio te verbeteren. In 2019 zullen we de app verder ontwikkelen tot een IT oplossing die het registreren, onderhouden en repareren van de medische apparatuur automatiseert en breiden we het project uit naar meer regio’s.

Daarom werken UNICEF en de Philips Foundation samen in een innovatief centrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi om innovatieve en betaalbare lokale oplossingen te ontwikkelen.

Margot Cooijmans, Director Philips Foundation, licht in dit interview toe waarom de Philips Foundation voor UNICEF kiest en hoe het partnership in het teken staat van innovatie.