Inspirerende samenwerkingen

Wereldwijd groeien te veel kinderen op in slechte omstandigheden. Wanneer we de handen ineenslaan kunnen we voor meer kinderen het verschil maken. Want samen maken we meer impact en staan we sterker

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse organisaties. Samenwerken kan op verschillende manieren. Van een jaarlijkse donatie tot het verminderen van negatieve impact op kinderen in de bedrijfsvoering. Van gezamenlijke innovatietrajecten tot personeelsacties en structurele giften voor één van onze projecten

Samen voor meer impact  

Wil je met jouw bedrijf UNICEF steunen, maar weet je nog niet precies hoe? Laat je dan inspireren door onderstaande samenwerkingen. Voor ieder bedrijf is er wel een passende samenwerking te vinden. We denken graag met je mee.  

Nigeria, een kind wordt gewogen.

DSM & UNICEF

UNICEF, DSM-Firmenich en Sight and Life - de Zwitserse denktank op gebied van voeding – werken samen om ondervoeding tegen te gaan. 

Goede voeding is de basis voor de ontwikkeling van ieder kind. Wereldwijd is 1 op de 5 kinderen chronisch ondervoed. In samenwerking met DSM-Firmenich en Sight and Life heeft UNICEF in Nigeria bijna drie miljoen kinderen bereikt met 'Micro Nutrient Powders', een poeder bestaande uit essentiële vitamines en mineralen voor kinderen. UNICEF heeft samen met DSM-Firmenich gewerkt aan een verpakking en een distributiemethode waardoor we kinderen bereiken die deze aanvulling het hardste nodig hebben. We trainen ook gezondheidsmedewerkers in Mexico om alle vormen van ondervoeding bij kinderen en zwangere vrouwen te voorkomen, diagnosticeren en aan te pakken. Ook hebben we in India het platform Impact4Nutrition gelanceerd. Via dit platform mobiliseren wij bedrijven om meer bewustwording te creëren en gezonde voeding te stimuleren onder hun werknemers (en families), klanten en leveranciers. 

Kinderen spelen bij school gebouwd van gerecyclede plastic bouwstenen.

PF Concept & UNICEF

UNICEF en PF Concept werken samen aan het programma Plastic Bouwstenen. In dit programma wordt plastic afval letterlijk omgezet naar bouwstenen voor klaslokalen in Ivoorkust. Ivoorkust heeft namelijk een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen niet naar school.  

Met Plastic Bouwstenen zorgt UNICEF dat het plastic wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen. Ook krijgen jongeren en moeders training in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van plastic afval én in ondernemerschap. Bij de recycling fabriek wordt het verzamelde plastic voor een eerlijke prijs bij de vrouwen ingekocht. De fabriek verwerkt het plastic afval tot bouwstenen, die worden gebruikt voor de bouw van nieuwe klaslokalen. 

Samenwerken met UNICEF voor nu én morgen 

Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie biedt UNICEF hulp bij acute nood én hulp op de lange termijn. Dit betekent dat we bij acute ondervoeding voor levensreddende, therapeutische voeding zorgen én ons hard maken voor het verbeteren van het voedingsbeleid van overheden. Dat we zorgen voor de opvang van kinderen op de vlucht én zorgen dat school gewoon door kan blijven gaan. Noodhulp en structurele hulp zijn bij UNICEF onlosmakelijk met elkaar verbonden.   

Werk je samen met UNICEF, dan bereik je meer. Voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. 

Medewerkers van UNICEF Nederland zijn heel dankbaar voor de cheque van 13,5 miljoen euro voor kinderen wereldwijd (2019).

Medewerkers van UNICEF Nederland zijn heel dankbaar voor de cheque van 13,5 miljoen euro voor kinderen wereldwijd (2019).

De Nationale Postcode Loterij & UNICEF

De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een groene en rechtvaardige wereld. Ook UNICEF doet dit: alleen in een schone, eerlijke wereld kunnen alle kinderen kind zijn. UNICEF Nederland wordt al sinds 1993 gesteund door de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers en mede dankzij deze jarenlange steun heeft UNICEF heel veel bereikt: 

  • De kindersterfte is met de helft teruggebracht. 
  • Polio is bijna de wereld uit! Het aantal gevallen is met 99% verminderd. 
  • Het aantal kinderen tot 14 jaar dat besmet wordt met hiv is met de helft gedaald. 
  • Het aantal ondervoede kinderen is gehalveerd. 
  • Het aantal jongeren dat kan lezen en schrijven is gestegen van 83 naar 91% 
  • 2,6 miljard meer mensen hebben toegang tot schoon drinkwater. 
Deze jongens uit Myanmar volgen onderwijs in het vluchtelingenkamp 'Phan Khar Kone IDP'.

Kinderen die les krijgen via de tablets leren veel sneller en beter dan hun leeftijdsgenoten in het reguliere onderwijs.

Djoser & UNICEF

UNICEF en reisorganisatie Djoser werken al sinds 1993 met elkaar samen. Dankzij de bijdragen van Djoser zijn de levensomstandigheden van veel kinderen wereldwijd verbeterd. Met de steun van Djoser werken we momenteel aan digitaal onderwijs voor kinderen in Soedan. De kinderen in dit land hebben meer dan ooit toegang tot onderwijs. Desondanks gaan er nog steeds drie miljoen kinderen niet naar school als gevolg van con­flicten, instabiliteit, overstromingen en droogte. We brengen hier samen met Djoser verandering in. Dat doen we met een innovatief programma dat zich richt op leren lezen, schrijven en rekenen met behulp van tablets, die werken op zonne-energie. 

Thomas Ellerbeck en Suzanne Laszlo naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

Thomas Ellerbeck en Suzanne Laszlo naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

TUI Care Foundation & UNICEF

Noodsituaties, zoals aardbevingen of orkanen, bedreigen het leven en het welzijn van veel kinderen en gezinnen. Ook op vakantiebestemmingen. Dat UNICEF aanwezig is in 190 landen en in actie kan komen direct voor, tijdens en na een ramp, is voor TUI Care Foundation een belangrijke reden voor het partnership.  

De ambitie van TUI Care Foundation is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren hun volledige potentieel te laten bereiken. Daarom richt de samenwerking van TUI Care Foundation en UNICEF zich op noodhulp en onderwijs.  

Zo heeft de TUI Care Foundation samen met TUI Group een inzamelingsactie georganiseerd voor humanitaire hulp voor Oekraïne die ruim 300.000 euro heeft opgebracht. Ook heeft de Foundation zich samen met UNICEF ingezet voor gelijke toegang tot vaccins in Kaapverdië door de verspreiding van vaccins te ondersteunen. 

Sinds 2020 ondersteunt de TUI Care Foundation het ‘Prilike-programma' in Montenegro. Jongeren krijgen de kans kennis te maken met de arbeidsmarkt en hun eerste werkervaring op te doen. De foundation heeft eerder het 'Techno Girl-programma' ondersteund waarbij meisjes in Zuid-Afrika technische vaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Meer informatie over hoe u als bedrijf kunt bijdragen aan het verbeteren van kinderrechten wereldwijd?

portret Marianne

Marianne Hangelbroek-Sonneveldt

Hoofd Bedrijven, Major Donors & Foundations

mhangelbroek@unicef.nl

Michiel van Kessel en Suzanne Laszlo verlengen samenwerking met UNICEF.

Michiel van Kessel en Suzanne Laszlo verlengen samenwerking met UNICEF.

Van de Bosch & UNICEF

Van den Bosch wil met haar steun voor UNICEF een betekenisvolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden, in het bijzonder in Afrika waar zij als logistiek dienstverlener dagelijks actief zijn. Daarom werken wij samen om de voeding van pasgeborenen en jonge kinderen in Burundi te verbeteren. Daarnaast ondersteunt Van den Bosch een innovatief project gericht op het omzetten van plastic afval in bouwstenen voor scholen in Ivoorkust. 

Nicolet Bosschieter, PANCAKES Amsterdam: “Wij zijn een Amsterdams bedrijf en staan voor het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie geworden."

Nicolet Bosschieter, PANCAKES Amsterdam: “Wij zijn een Amsterdams bedrijf en staan voor het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie geworden."

Ondernemers en MKB'ers

Ook MKB'ers en ondernemers kunnen bijdragen aan een beter leven voor kinderen:

Zo kun je UNICEF Business Buddie worden. Met een jaarlijkse bijdrage verbeter je de levens van kinderen op een concrete en resultaatgerichte manier. Zo draag je bij aan een educatief programma Can’t Wait to Learn of Plastic Bricks en krijg je door onze workshop(s) helder waar je als organisatie meer kunt doen om een positieve impact op kinderen te hebben.