UNICEF Business Buddies

UNICEF Business Buddies

Je kunt een groot verschil maken in de levens van kinderen door je als mkb-onderneming aan UNICEF te verbinden.

Maak impact als UNICEF Business Buddie

Wil jij een positief verschil maken? Zoek je een manier om de maatschappelijke betrokkenheid van je bedrijf uit te dragen? En geloof jij er ook in dat een kind kind moeten kunnen zijn? Word dan UNICEF Business Buddie. Met een jaarlijkse bijdrage aan een programma dat jullie aanspreekt verbeter je de levens van kinderen op een concrete en resultaatgerichte manier.

Kies een programma dat past bij jullie bedrijf

Draag samen met andere betrokken bedrijven bij aan innovatieve en impactvolle programma's in Madagaskar en Ivoorkust. Samen zetten we ons in om de levens van kinderen duurzaam te verbeteren.

Ontdek in deze video waarom David kiest voor UNICEF Business Buddies

David Jacobs, Commercieel Directeur van Art of Automation, vertelt hoe zij als Business Buddie bijdragen aan een betere wereld voor kinderen.

Maak kennis met andere Business Buddies

Ontdek welke bedrijven uit het mkb je al voor gingen en wat hen motiveert en inspireert. Lees de interviews met andere Business Buddies.

Inzicht in jullie impact

Je krijgt inzicht in de impact die jouw bedrijfsvoering heeft op kinderen overal ter wereld. Bovendien kies je zelf het project dat je wilt steunen en je krijgt regelmatig terugkoppeling van UNICEF op de geboekte resultaten.

Verbinding met UNICEF & Buddies

UNICEF gelooft in de kracht van verbinding met bedrijven. Als UNICEF Business Buddie hoor je bij een gewaardeerd netwerk van gelijkgestemde ondernemers. We houden je op de hoogte van relevant nieuws en nodigen je regelmatig uit voor (netwerk)events.

Trotse medewerkers

Als UNICEF Business Buddie zetten jij en je medewerkers zich in voor een betere wereld voor kinderen. Dat zorgt voor gezamenlijke trots en betrokkenheid, en dat heeft weer een positief effect op je imago als werkgever.

“Als Business Buddie krijg je inzicht in de resultaten van je steun en je leert andere gelijkgestemde ondernemers kennen”

David Jacobs, Art Of Automation

Veelgestelde vragen

Wat hebben UNICEF Business Buddies en maatschappelijk betrokken ondernemen met elkaar te maken?

Als UNICEF Business Buddie kun je aantonen dat je bedrijf maatschappelijk betrokken is, en invulling geven aan je MVO-beleid. Onderzoek van Regus laat zien dat 43 procent van de werknemers wereldwijd liever werkt voor bedrijven die een strategie hebben op het gebied van goede doelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als deze professionals de keuze zouden hebben tussen twee vergelijkbare banen, kiezen zij eerder voor een bedrijf dat kan aantonen een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Wat houdt het Business Buddie-schap precies in?

UNICEF sluit met een bedrijf een contract af met een doorlopende machtiging. Na de eerste donatie ontvang je als Business Buddie een welkomstpakket en vanaf dat moment maak je deel uit van het UNICEF Business Buddies netwerk (voor onbepaalde tijd). Je ontvangt jaarlijks een terugkerende factuur voor je eigen administratie.

Wat ontvang ik allemaal van UNICEF als Business Buddie?

Na de eerste donatie ontvang je als Business Buddie een welkomstpakket. Je ontvangt een UNICEF Business Buddies certificaat, zodat je aan je medewerkers en klanten kunt laten zien waar jullie aan bijdragen. Ook krijg je uitgebreide communicatiekit, met onder meer:

  • Het Business Buddies logo: dit logo kun je gebruiken voor je eigen communicatie.
  • Een persbericht: hiermee kun je lokale media eventueel op de hoogte brengen.
  • Info over het gekozen project en de voortgang ervan: zo kunnen jullie waaraan je hebt bijgedragen.

Ook ontvang je een special cadeau waarmee je in je bedrijf kunt laten zien dat jullie UNICEF Business Buddie zijn.

Ik wil aan een specifiek programma of land doneren en wil ook UNICEF Business Buddie zijn, kan dit? 

Als UNICEF Business Buddie kun je kiezen uit twee innovatieve en impactvolle programma's: Plastic Bouwstenen in Ivoorkust en Klimaatslimme dorpen in Madagaskar. Met beide programma's zetten we ons in om de levens van kinderen duurzaam te verbeteren. Want zij hebben de toekomst!

Komt mijn donatie echt ten goede aan kinderen?

De regels voor de besteding van donaties die UNICEF ontvangt, zijn erg strikt en worden streng nageleefd. Een uitgebreide verantwoording vind je in ons jaarverslag.

Kan ik schenken met belastingvoordeel?

Ja, dit kan! In veel gevallen kan je je donatie aftrekken van de inkomstenbelasting. Meer informatie vind je op deze pagina.

Kan ik ook een gift geven zonder hier exposure voor te krijgen?

Ja, dat kan. Het is mogelijk om te doneren zonder hier aandacht voor te krijgen. Neem hiervoor na het doneren contact op via businessbuddies@unicef.nl.

Kan ik ook een kleiner bedrag doneren?

Uiteraard is het ook mogelijk om een donatie van minder dan € 2.500,- te doen. Vul daarvoor dit formulier in.

Werken jullie met iedereen samen?

Als kinderrechtenorganisatie werken we alleen samen met bedrijven die hun zaken op orde hebben aangaande mensenrechten in het algemeen en kinderrechten in het bijzonder. Om UNICEF Business Buddie te worden zijn de twee onderstaande punten op je bedrijf van toepassing:

  • Je bedrijf is niet werkzaam in sectoren die de mensheid kunnen schaden. Jullie schenden geen VN-sancties en zijn niet corrupt.
  • Je bedrijf komt op voor kinderrechten en wijst kinderarbeid en het schenden van kinderrechten af. Dit is terug te zien in je bedrijfsvoering.
Waarom is langdurige financiële ondersteuning essentieel voor onze projecten?

De langdurige financiële ondersteuning die jij als Business Buddie geeft, is essentieel voor het duurzaam verbeteren van de levens van kinderen. Jouw jaarlijkse bijdrage zorgt ervoor dat pilotprojecten zoals die in Madagaskar en Ivoorkust tijd hebben om zich te ontwikkelen en te groeien. Ook draag je bij aan de stabiliteit van onze projecten en de impact die ze hebben. Voor blijvend effect is het van groot belang dat de mensen binnen onze projecten de juiste kennis en vaardigheden opdoen. Met jouw structurele financiering maak je training en opleiding mogelijk, processen die veel tijd nodig hebben, maar essentieel zijn voor het slagen van ons werk.

Het mooie van langdurige betrokkenheid is dat je de tastbare en blijvende effecten van onze projecten kunt volgen. Ongeveer per half jaar delen we een voortgangsrapportage waarin je kunt lezen over de resultaten die we mede dankzij jouw steun behalen. Ook besteden we in deze rapportages aandacht aan wat we binnen de projecten hebben geleerd en de toekomstplannen. Zo word je echt onderdeel van ons werk en weet je precies hoe jouw bijdrage het verschil maakt voor kinderen wereldwijd

Meld je aan als UNICEF Business Buddie

Vul het formulier in of neem contact op via businessbuddies@unicef.nl

Aanmelden

Contact

Wil je ook impact maken samen met UNICEF maar heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Neem contact op met onze relatiemanager Joliene. Zij helpt je graag verder, vanuit haar passie voor het MKB én voor kinderrechten.

Joliene Heimgartner

Joliene Heimgartner

Relatiemanager MKB

businessbuddies@unicef.nl