‘Je beleeft een leuke middag met elkaar en je steunt kinderen – een mooie combinatie’

UNICEF-vrijwilliger Wilma

Dit is... Wilma Heemskerk - contactpersoon voor de UNICEF Hartentroef bridgedrives
UNICEF-vrijwilliger sinds 2003
Wat doe je als contactpersoon bridgedrive? Je coördineert de organisatie van de bridgedrive in jouw regio. Je bent daarbij de schakel tussen het kantoor van UNICEF Nederland en het regioteam of de bridgevereniging.

Wilma: “In het jaar dat we gingen verhuizen naar het oosten van het land, kreeg ik een UNICEF-agenda voor sinterklaas. Met een gedicht erbij: misschien kon deze agenda mij helpen om mensen te leren kennen in mijn nieuwe woonplaats. Dat vond ik eigenlijk een heel goed idee. Ik had al eens leuke verhalen gehoord over vrijwilligerswerk bij UNICEF, dus waarom niet? Ik heb contact gezocht met het regionale vrijwilligersteam en dat is heel goed uitgepakt.”  

Onbevangen 

“Ik ben begonnen als depothouder – in die tijd verkochten we nog artikelen. Ik heb ook veel samengewerkt met de jeugdvoorlichter in onze regio. Samen met hem organiseerde ik activiteiten voor kinderen, ook vanuit mijn achtergrond in de kinderopvang. Kinderen zijn open, onbevangen en altijd zichzelf. Daar hou ik van. En je kunt ze helpen in hun ontwikkeling, ze zelfstandig en zelfverzekerd maken.” 

“De ideale vrijwilligerstaak als je van bridge houdt en het leuk vindt om iets te organiseren”

Wilma organiseert succesvolle bridgedrives voor UNICEF

Taken verdelen 

“In 2014 ben ik begonnen met het organiseren van de UNICEF Hartentroef bridgedrives, samen met mijn man. We verdelen de taken: hij organiseert alles wat met de wedstrijd te maken heeft, ik doe de rest. Dus ik zorg voor de locatie, de prijzen, de aankleding, noem maar op. Een hele uitdaging elke keer weer, maar ontzettend leuk om te doen.  
De opbrengst gaat natuurlijk naar UNICEF. De deelnemers betalen inschrijfgeld en we willen dat daarvan zoveel mogelijk overblijft. Daarom werk ik samen met sponsors – lokale bedrijven die ook al jarenlang meedoen. Zij stellen bijvoorbeeld de prijzen ter beschikking of ik krijg korting op de zaalhuur. Ook helpen er verschillende vrijwilligers mee. Zo houden we de kosten laag.” 

Sterke combinatie 

“Tijdens corona kon de bridgedrive twee jaar niet doorgaan, maar nu mogen we weer. Iedereen heeft er zin in. Er staan al deelnemers op de reservelijst, zoveel animo is er. Natuurlijk is het een wedstrijd, maar we spelen vooral voor de gezelligheid. Je beleeft een leuke middag met elkaar en je steunt kinderen die onze hulp zo hard nodig hebben – een mooie combinatie. Mijn man en ik bridgen zelf ook altijd mee.” 

Leuke taak

“Als je van bridge houdt en je vindt het leuk om iets te organiseren, dan kan ik deze vrijwilligerstaak zeker aanbevelen. Vanuit UNICEF Nederland krijg je ook support. Zo is er een folder die je kunt laten aanpassen voor jouw evenement. De Hartentroef bridgedrives zijn echt een begrip in Nederland. Het is mooi om daar onderdeel van te zijn.” 

Een UNICEF Hartentroef bridgedrive organiseren iets voor jou? Stuur ons een e-mail voor meer informatie.

Ik wil meer weten over vrijwilligerswerk bij UNICEF

neem contact met mij op