'Samenwerken met zo'n diverse groep mensen vind ik een grote, persoonlijke verrijking’

Anne Visser

Dit is... Anne Visser - evenementencoördinator
UNICEF-vrijwilliger sinds 2010
Wat doet een evenementencoördinator? Een evenementencoördinator is binnen een regioteam de aanjager en verbinder voor het organiseren van activiteiten en evenementen.

Anne: “Je kiest niet waar je geboren wordt. Als je veilig en onbezorgd kunt opgroeien, als je alle kansen krijgt, is dat een voorrecht. Ik voel de verantwoordelijkheid iets terug te doen, want kinderrechten zijn voor heel veel kinderen helemaal niet vanzelfsprekend.” 

Toekomstige generatie

“Ik heb een achtergrond in marketing, communicatie en evenementen in het bedrijfsleven. Op een gegeven moment wilde ik maatschappelijk meer bijdragen, mijn tijd ook dáárin steken. Ik zocht vrijwilligerswerk waarin ik mijn expertise en ervaring kon gebruiken. UNICEF sprak me als organisatie direct aan. Doordat ze wereldwijde impact maken, zich inzetten voor de toekomstige generatie, en omdat ze staan voor een structurele, lange-termijnaanpak. Dingen waar ik zelf ook waarde aan hecht en in geloof.” 

“Het is prima te combineren met een baan en een druk sociaal leven, want het geeft ook energie”

Anne is evenementencoördinator
UNICEF-vrijwilliger Anne in actie

Anne en haar collega-vrijwilligers organiseren elk jaar onder meer het Kinderrechtenfestival in het Rotterdamse Plaswijckpark.

Anne en haar collega-vrijwilligers organiseren elk jaar onder meer het Kinderrechtenfestival in het Rotterdamse Plaswijckpark.

Alle ruimte 

“Ik ben nu onder meer evenementencoördinator in het vrijwilligersteam van UNICEF Rotterdam en omstreken. Die functie vervul ik samen met een andere vrijwilliger – zo delen we de verantwoordelijkheid. Dat is fijn want we hebben allebei een fulltime baan en een druk sociaal leven. Dat is overigens prima te combineren, want het geeft ook energie. Het werkt omdat je van UNICEF alle ruimte krijgt en je zelf je tijd kunt indelen. Je kunt je eigen ideeën vormgeven.” 

Enthousiast team 

“Als evenementencoördinator houd je overzicht, stel je prioriteiten en denk je in kansen. Je bent een aanjager, zowel naar het team als in de regio. Je moet het leuk vinden om mensen te inspireren en samen te werken met anderen. De vrijwilligers in ons evenemententeam zijn allemaal heel verschillend. We hebben een gedeelde motivatie terwijl onze achtergronden compleet anders zijn. Je voert andere gesprekken met elkaar en dat levert nieuwe inzichten op. Dat vind ik een grote, persoonlijke verrijking.”  

Elk jaar weer 

“In Rotterdam hebben we als UNICEF mooie samenwerkingen met bestaande evenementen. Zo nemen we al jaren deel aan het Bevrijdingsfestival op 5 mei en aan Jeugdvakantieland in de zomervakantie. Ook hebben we een sterke band met het Sophia Kinderziekenhuis. Super trots ben ik op het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark, elk jaar rond 20 november, de Dag voor de Rechten van het Kind. Samen met andere Rotterdamse organisaties nodigen we dan duizend kinderen uit die het thuis niet breed hebben, om een dagje te ontspannen en op een speelse manier kinderrechten te ontdekken. Als team organiseren we daarvoor allerlei activiteiten. Het park is die dag ook open voor reguliere bezoekers die zo ook in contact komen met UNICEF. Het festival groeit elke jaar verder. Ik ben er trots op hoe we dit als team weten te realiseren. Als ik zie dat we samenwerkingen kunnen opbouwen die wederzijds verrijkend zijn, dan weet ik dat we het goed doen.” 

Evenementencoördinator worden iets voor jou? Bekijk hier deze en andere vacatures bij de regioteams.

Ik wil meer weten over vrijwilligerswerk bij UNICEF

neem contact met mij op