‘Ik kan me heel flexibel voor UNICEF inzetten, dat vind ik prettig’

Naam
Marion Hoek
UNICEF-vrijwilliger sinds
1989
Wat doet een algemeen vrijwilliger? Je voert diverse ondersteunende werkzaamheden uit, eventueel binnen een regioteam maar ‘los’ kan ook. Je helpt bijvoorbeeld mee tijdens evenementen en acties

Marion: “Al meer dan 25 jaar ben ik betrokken als vrijwilliger bij UNICEF. In die tijd heb ik van alles en nog wat gedaan, en inmiddels ben ik ‘vliegende keep’. Dat betekent dat ik vrijwilliger op oproepbasis ben. Ik help af en toe mee bij acties, evenementen of wat er ook maar wordt gevraagd. Het liefst een beetje in de buurt – daar kan ik de klussen zelf op uitkiezen. Ik vind het erg prettig om op deze manier vrijwilligerswerk te doen. Je hebt geen vaste verplichting maar je kunt zelf bepalen wanneer je meehelpt en waarmee. Al moet je een toezegging natuurlijk wel nakomen – er wordt dan op je gerekend. Die flexibiliteit vind ik heel fijn. Ik zie mezelf dit nog heel lang doen zo.” 

“Kinderen zijn onze toekomst, daarom heb ik gekozen voor UNICEF”

Marion is algemeen vrijwilliger

Blauwe hartjes

“Om te weten waar er helpende handen nodig zijn, houd ik de meldingen bij op Mijn UNICEF. Dat is de centrale vrijwilligerswebsite van UNICEF. Ook staat er regelmatig iets in de nieuwsbrief voor vrijwilligers. En ik krijg ook wel eens persoonlijk een e-mail met een verzoek. Laatst nog heb ik meegeholpen tijdens de UNICEF Theatermaand. Toen gaven we als vrijwilligers op verschillende plekken in het land uitleg over hoe belangrijk muziek, dans en toneel zijn in het werk van UNICEF met kinderen. En welke plek is daarvoor beter geschikt dan het theater? We vroegen bezoekers bij binnenkomst een blauw hartje op te hangen bij een thema dat ze belangrijk vinden. Zo konden we leuke gesprekjes aanknopen. Bovendien maakten mensen ook kans op een prijs. Zo’n avond is een mooie gelegenheid om meer bekendheid te geven aan het werk van UNICEF. Heel waardevol!” 

Kinderen zijn de toekomst

“Waarom ik heb gekozen me in te zetten voor UNICEF? Omdat kinderen onze toekomst zijn. Ik werk in de kinderopvang, dus ik heb zéker iets met kinderen. Hoe ze zijn, hoe ze reageren – altijd spontaan. Dat vind ik mooi. In mijn werk zie ik ook hoe belangrijk het is dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Dat ze veilig en gezond kunnen opgroeien, maar vooral ook dat ze onderwijs krijgen. Onderwijs is zó belangrijk. Dat heeft ieder kind nodig om een bestaan te kunnen opbouwen. Om een beter leven voor zichzelf én zijn omgeving te kunnen krijgen. Zonder onderwijs zijn kinderen nergens. Maar lang niet overal kunnen kinderen naar school. Dat UNICEF onderwijs zo belangrijk vindt en zich daarvoor inzet, daar ben ik het van harte mee eens.” 

Algemeen vrijwilliger worden iets voor jou? Bekijk hier de vacatures bij de regioteams.

Ik wil meer weten over vrijwilligerswerk bij UNICEF

Neem contact met mij op