Kinderen in kring rondom unicef collega

Steun met uw Kerk

We geloven sterk in de kracht van samenwerking om een verschil te maken in het leven van kinderen. Daarom vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden om met uw kerk bij te dragen aan het verbeteren van levens en het brengen van hoop aan kinderen wereldwijd.

Collectematerialen

Download hier de algemene collectebeschrijving over UNICEF voor het kerkblad en of nieuwsbrief.

Download hier de collectebeschrijving over noodhulp van UNICEF voor het kerkblad en of nieuwsbrief.

kinderen in kring

Giftvoorbeelden

 • 450 euro – 4000 waterzuiveringstabletten
  Wanneer uw Kerk een bedrag van 450 euro doneert aan UNICEF kunnen wij met waterzuiveringstabletten 4.000 liter vervuild water, schoon en drinkbaar maken. Lees meer over Water.
   
 • 1000 euro – mobiele gezondheidskit
  Met behulp van deze kit kan een UNICEF-medewerker levensreddende zorg bieden aan ernstig acuut ondervoede kinderen in nood. In deze kit zitten bijvoorbeeld naalden, katheters, thermometers, etc.
   
 • 1400 euro - Hoogwaardige noodhulptent
  Een UNICEF-noodhulptent (24m2) kan dienen als een tijdelijk klaslokaal of kindvriendelijke ruimte in een noodsituatie waardoor kinderen in beschermde omgeving kunnen spelen en leren.

Hoophulp

Noodhulp en structurele hulp zijn bij UNICEF onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op deze manier bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. We voeden, beschermen en scholen elk jaar miljoenen kinderen. Voor, tijdens en na een humanitaire ramp zijn we er en we blijven zolang dat nodig is. Aan de frontlinies en achter de schermen. We ruimen obstakels uit de weg én zorgen voor duurzame oplossingen. Wij geven nooit op. UNICEF is in de unieke positie om kinderen te bereiken op de moeilijkst bereikbare plekken. 

Samen geven we hoop

Of het nu gaat om een dodelijke orkaan, een gewapend conflict, voedselschaarste of de uitbraak van een epidemie - onze UNICEF-teams zijn vaak als eerste ter plaatse met levensreddende hulp. We zorgen voor onderdak, dekens, drinkbaar water, medicijnen en medische zorg. We verlenen psychologische eerste hulp en richten kindveilige zones in waar de kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen.  

Laten we samenwerken om een wereld van verschil te maken en een licht van hoop te laten schijnen in het leven van kinderen. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe u kunt bijdragen als kerk.  

Samen geven we kinderen hoop en de kans om een toekomst op te bouwen waar zij recht op hebben. 

Meisje uit Soedan

De 11-jarige Samar moest haar huis in Khartoem ontvluchten. Samen met haar familie woont zij nu in een schoolgebouw. Haar wens is dat de oorlog stopt, zodat ze weer naar huis kan.

De 11-jarige Samar moest haar huis in Khartoem ontvluchten. Samen met haar familie woont zij nu in een schoolgebouw. Haar wens is dat de oorlog stopt, zodat ze weer naar huis kan.