Schoolkinderen in Madagaskar

Klimaatoplossingen als onderdeel van jouw ESG beleid

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wil je met jouw bedrijf ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Bij UNICEF zetten we ons dagelijks in om de levens van kinderen wereldwijd te verbeteren en duurzame oplossingen te creëren voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Het ontwikkelen van 20 Klimaatslimme Dorpen in Madagaskar is een van UNICEF's belangrijkste initiatieven. Door UNICEF te steunen kun je met jouw organisatie bijdragen aan de aanpak van klimaatverandering en geef je invulling aan jouw ESG-beleid. 

Gezin voor watertoren in Madagaskar

Waarom Madagaskar?

Madagaskar behoort tot de top vier landen die het hardst door klimaatverandering worden getroffen. Droogte en extreme weersomstandigheden brengen meer dan een miljoen mensen, waaronder talloze kinderen, in acute nood.

Onze aanpak

UNICEF werkt nauw samen met lokale gemeenschappen om innovatieve en duurzame oplossingen te implementeren. Denk aan:

  • Zonne-energie: Het aanleggen van waterpompen op zonne-energie om schoon drinkwater te voorzien aan gezinnen, scholen en gezondheidscentra.
  • Duurzame Oplossingen: Investeren in technieken en infrastructuren die bestand zijn tegen klimaatveranderingen en die de leefomstandigheden aanzienlijk verbeteren.

Jouw bedrijf kan het verschil maken

Met jouw bijdrage kunnen we deze projecten versnellen en uitbreiden, waardoor we duizenden levens positief beïnvloeden. Dit biedt tevens een unieke kans om jouw bedrijf te profileren als een voorloper in duurzame ontwikkeling en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ontdek de mogelijkheden

Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek om te verkennen hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan een duurzame toekomst.

Hoe bedrijven kunnen investeren met UNICEF in Klimaatslimme Dorpen 

Nederlandse bedrijven zijn cruciaal voor dit project. Samen kunnen we een duurzame, veerkrachtige toekomst bouwen voor kinderen en gemeenschappen die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. Laten we samen een positieve impact maken. 

Met een donatie van € 50.000 kan UNICEF al een permanent watersysteem aanleggen en structurele watertoegang realiseren voor een dorp met ongeveer 1.000 mensen. 

Klimaatslimme Dorpen in Madagaskar

Meer informatie over Klimaatslimme Dorpen