UNICEF-vrijwilligers in actie.

Kom in actie op jouw manier

Zoek je als vrijwilliger veel vrijheid? Wil je je flexibel inzetten voor UNICEF-acties, zelf iets organiseren of op een laagdrempelige manier kennismaken met ons vrijwilligerswerk? Meld je dan aan als actievrijwilliger.

Je wilt je graag inzetten voor een betere wereld voor kinderen, samen met UNICEF, maar wel op een manier die past bij jou en jouw leven. 

Dit is er te doen

Als actievrijwilliger krijg je toegang tot onze speciale actienetwerk-app. Dat is geheel vrijblijvend – we vragen je alleen onze gedragscode te ondertekenen. Vervolgens heb je verschillende mogelijkheden:

  • Je kunt meehelpen bij bestaande acties. Regelmatig zijn er helpende handen nodig bij evenementen overal in Nederland. Via oproepjes in de app kun je zien waar en wanneer hulp nodig is. Jij kiest vervolgens zelf of je wilt meehelpen.
  • Je kunt ook zélf iets organiseren. Misschien heb je een goed idee voor een eigen actie. Denk bijvoorbeeld aan een boekenveiling voor UNICEF, een benefietdiner, collecteren bij een groot evenement in jouw buurt of statiegeldbonnen inzamelen. Of misschien zie jij er wel iets in om bij jou in de buurt een UNICEF-loop of UNICEF Hartentroef bridgedrive te gaan organiseren. Alleen of samen met anderen. Het kan allemaal! Ook hierbij helpt de app je op weg.

Dit hebben wij te bieden

  • Je vervult een flexibele en vrijblijvende vrijwilligersfunctie via het enthousiaste actienetwerk van UNICEF.
  • Je krijgt toegang tot de speciale app, waarin je kunt reageren op oproepjes om te helpen. De app helpt je ook op weg als je zelf in actie wilt komen.
  • Via de app kun je de online trainingen 'In actie voor UNICEF' en 'Vertel het UNICEF-verhaal op jouw manier' volgen.
  • Je krijgt alle ruimte voor je eigen ideeën.
  • Je hebt toegang tot Mijn UNICEF, het online platform voor en door vrijwilligers.

Doe jij mee in ons actienetwerk?

Meld je dan aan! We voeren graag een kort (telefonisch) kennismakingsgesprek met je. Daarna installeer je de app en onderteken je de gedragscode. Vervolgens kies je zelf waar, wanneer en hoe je in actie komt. De app informeert, inspireert en faciliteert je daarbij.