Noodhulpgoederen aangekomen in Pakistan

5 september 2022

UNICEF heeft 32 ton aan noodzakelijke medische middelen en andere noodhulpgoederen aan Pakistan geleverd. De goederen zijn bestemd voor gezinnen en kinderen die zijn getroffen door de verwoestende overstromingen in het land. 

Een jongen neemt hulpgoederen in ontvangst in de door overstromingen getroffen provincie Khyber-Pakhtunkhwa, Pakistan.

Een jongen neemt hulpgoederen in ontvangst in de door overstromingen getroffen provincie Khyber-Pakhtunkhwa, Pakistan.

Een jongen neemt hulpgoederen in ontvangst in de door overstromingen getroffen provincie Khyber-Pakhtunkhwa, Pakistan.

De vracht bestaat uit medicijnen en medische hulpgoederen, waterzuiveringstabletten, therapeutische voeding en benodigdheden voor zwangere vrouwen. De voorraden gaan naar enkele van de zwaarst getroffen gebieden in Pakistan om de kinderen en gezinnen te helpen die nu het hardst hulp nodig hebben.

Risico op ziektes

Door de overstromingen hebben kinderen en gezinnen slecht toegang tot de eerste levensbehoeften. Het risico op uitbraak van door water overgedragen ziektes, zoals cholera, diarree, dengue en malaria, neemt met de dag toe. Dit komt onder meer door de slechte hygiënische omstandigheden, mensen hebben geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook neemt het risico op slangenbeten en huid- en luchtwegaandoeningen toe.

Tweede vracht onderweg

Een nieuwe zending van 34 ton aan humanitaire hulpgoederen wordt op korte termijn verwacht. Deze omvat medicijnen tegen parasitaire infecties, reanimatie- en sterilisatiekits, speciale voeding voor zwangere vrouwen, schoolspullen en recreatieve kits om kinderen te helpen omgaan met de ingrijpende gebeurtenissen.

Grote verwoestingen

Pakistan is getroffen door enorme overstromingen. Zware moessonregens hebben een derde van het land onder water gezet. Meer dan 33 miljoen mensen zijn getroffen door dit natuurgeweld, de helft van hen is kind. Voor ten minste 3,4 miljoen kinderen is onmiddellijk levensreddende hulp nodig, maar hulp- en reddingsoperaties worden ernstig bemoeilijkt doordat wegen en bruggen onbegaanbaar of verwoest zijn. 

VN roept op tot steun

Volgens de Verenigde Naties is 160 miljoen dollar nodig om de getroffenen van de overstromingen te helpen. Onderdeel daarvan is de oproep van UNICEF van 37 miljoen dollar die nodig is om kinderen en gezinnen Pakistan levensreddende hulp te bieden.

Help de kinderen in Pakistan

DONEER NU