UNICEF jongerenpanel zoekt nieuwe leden!

15 maart 2021

UNICEF is op zoek naar jongeren die het UNICEF jongerenpanel komen versterken. Iedereen is welkom! Ken je iemand die wil meedenken, praten en beslissen én is die persoon tussen 13 en 18 jaar oud? Deel dan deze oproep!

UNICEF jongerenpanel

Het UNICEF jongerenpanel 2020/2021

Het UNICEF jongerenpanel 2020/2021

De verkiezingen staan voor de deur, een moment waarop iedereen even stilstaat bij wat we belangrijk vinden. Ook jongeren moeten de kans krijgen om hun mening te geven én gehoord te worden. Het UNICEF jongerenpanel laat zich horen over dingen die zij belangrijk vinden. En zorgt er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd. 

Wat doet het UNICEF jongerenpanel nu precies?

Ieder jaar werkt het jongerenpanel aan een eigen project over een thema dat zij ze zelf kiezen waarmee ze een verschil maken voor jongeren in Nederland. Dit jaar maken ze een interactieve video om discriminatie op middelbare scholen bespreekbaar te maken. 

Daarnaast gaan ze samen met UNICEF collega's op werkbezoek bij bedrijven en werken mee aan de events van UNICEF. Het jongerenpanel helpt ook de overheid te overtuigen van veranderingen die volgens hun nodig zijn. Lees meer op de pagina van het UNICEF jongerenpanel of neem een kijkje op de Instagrampagina.

“Het leukste vind ik de bijeenkomsten met alle jongeren door heel het land en van allerlei verschillende achtergronden. Het is heel gezellig!”

Robbe (14)

Aanmelden kan tot 16 april

Tot 16 april 2021 kunnen jongeren zich aanmelden voor het jongerenpanel. Uiterlijk 22 april laten wij weten wie doorgaat naar de selectieronde. Deze selectieronde zal plaatsvinden op zaterdag 8 mei.

Meer weten stuur een mailtje naar aanmeldenjongerenpanel@unicef.nl of een Whatsappje naar 06-331 01 349 (alleen voor jongeren).