Dit wensen kinderen op de vlucht in Syrië voor 2021

23 november 2020

Het is al bijna 10 jaar geleden sinds de oorlog uitbrak in Syrië. Minstens 6 miljoen kinderen werden in die tijd geboren; zij kennen bijna niks anders dan oorlog en conflict. Maar dat weerhoudt ze er niet van om te blijven hopen op betere tijden.  

Jongen in Syrië lacht naar de camera

Nour (10) wil voor 2021 graag dat zijn moeder beter wordt, dat hij met zijn broers en zussen kan spelen en dat de situatie in de stad verbeterd. 

Nour (10) wil voor 2021 graag dat zijn moeder beter wordt, dat hij met zijn broers en zussen kan spelen en dat de situatie in de stad verbeterd. 

Voor kinderen op de vlucht was 2020 extra zwaar. We voelen allemaal de impact van de coronacrisis, maar stel je voor dat je ook nog je huis bent ontvlucht of in een vluchtelingenkamp woont. De armoede is er groot, nog extremer door de coronacrisis. We vroegen de Syrische Youssef, Nada, Nur en Nour wat zij zouden kiezen voor een beter 2021. 

Jongen in Syrië vertelt over zijn wensen

Youssef (10) 

‘Voor 2021 hoop ik dat de school weer wordt opgebouwd en opgeknapt, zodat ik er voor het eerst kan gaan leren.’ 

Meisje Syrië deelt haar dromen

Nada (7) 

‘Voor 2021 wil ik graag dat ons huis wordt gerepareerd, en dat mijn moeder en broer weer beter worden.’  

Jongen in vluchtelingenkamp

Nur (15) 

‘Voor 2021 hoop ik dat de oorlog in Syrië eindigt, en dat we terug kunnen naar onze stad en ons huis kunnen herbouwen, het huis dat verwoest is in de oorlog. En ook dat we terug naar school kunnen en een vaccin krijgen voor corona.’ 

Kies je pakje voor een beter 2021 

Jij kunt deze kinderen helpen om veilig en warm de winter door te komen en 2021 goed te starten. Kies een pakje met warme dekens, kleding, een hygiënepakket of lesmateriaal en zorg een voor beter 2021 voor een kind op de vlucht!