Jongeren in gesprek over corona ‘Dit is niet het einde. Samen staan we sterk’

16 april 2020

Op 4 april sprak UNICEF via Skype met Jacob, Lilou, Sebastian en Elisa, vier jongeren uit Nederland, Frankrijk, Roemenië en Italië. Over de coronacrisis, afstand houden, en welke lessen de wereld zou moeten leren van deze crisis. De coronacrisis heeft een enorme impact op het leven en de toekomst van deze jongeren, en daarom vindt UNICEF het belangrijk om hen zelf aan het woord te laten.

Lilou: ‘Ik hoop dat mensen gaan realiseren dat het niet de zakenmensen zijn die de wereld kunnen redden, maar verplegers en mensen die in de supermarkt werken.’

Skype gesprek met jongeren over corona

Jacob, Lilou, Sebastian en Elisa spreken elkaar via Skype over corona.

Jacob, Lilou, Sebastian en Elisa spreken elkaar via Skype over corona.

Recht om gehoord te worden

Jongeren moeten gehoord worden in deze crisis, dat is hun recht (artikel 12 en 13). Er wordt veel óver jongeren en corona gepraat, maar ze hebben zelf de beste ideeën over hoe hiermee om te gaan. Juist in tijden van crisis kunnen deze jongeren met hun unieke perspectief een belangrijke rol vervullen. Het gaat immers om hun toekomst, dus alleen samen kunnen we duurzame oplossingen vinden. Luister hieronder naar hun gesprekken.

Is social distancing moeilijk voor jou?

Wat is jouw boodschap voor andere jongeren?

Welke lessen zou de wereld moeten leren van deze crisis?

Wat is jouw boodschap voor de politiek?