UNICEF blijft ondanks oplaaiend geweld de kinderen in Idlib helpen

23 december 2019

Afgelopen weekend zijn in Idlib meer dan 25.000 burgers op de vlucht geslagen voor bombardementen. Door het opgelaaide geweld in deze provincie in Noordwest-Syrië zijn volgens het Syrian Observatory for Human Rights minstens 45 mensen omgekomen, waaronder zeven kinderen.

Peuter in een kamp voor ontheemde burgers in Killi in de Syrische provincie Idlib.

Peuter in een tentenkamp in Killi, vlakbij de Turkse grens. In de Syrische provincie Idlib zijn tienduizenden burgers op de vlucht voor oorlogsgeweld.

Peuter in een tentenkamp in Killi, vlakbij de Turkse grens. In de Syrische provincie Idlib zijn tienduizenden burgers op de vlucht voor oorlogsgeweld.

Ontheemde burgers trekken massaal naar de grens met Turkije. Het gaat om meer dan 70.000 mensen, de vluchtelingen van afgelopen weekend inbegrepen. UNICEF en zijn partners helpen kinderen en hun families in Idlib. In het noorden van de provincie gebeurt dat op vaste, veilige locaties. Langs vluchtroutes en in het onveilige zuiden van Idlib zet UNICEF snelle interventieteams in.

Zo helpt UNICEF in Idlib

  • We proberen zoveel mogelijk ondervoeding bij kinderen te voorkomen. Kinderen die ondervoed zijn, krijgen een behandeling.
  • Kinderen krijgen psychosociale hulp (309.832 kinderen hebben sinds begin 2019 deze hulp gekregen).
  • In Idlib (en Aleppo) hebben 1 miljoen mensen toegang tot veilig drinkwater en latrines.
  • We delen schoolmaterialen uit, zodat kinderen als het even kan onderwijs kunnen volgen.

Bescherm gevluchte kinderen tegen honger, kou en trauma's

Kies je pakje