Logitech ondersteunt UNICEF

4 november 2020

UNICEF en Logitech gaan het komende jaar een samenwerking aan om onderwijsprojecten voor kinderen wereldwijd te ondersteunen. Logitech draagt van elke verkochte MeetUp, muis of toetsenbord in Nederland en België een bedrag af aan UNICEF’s onderwijsprojecten.

Onderwijs meisje ivoorkust

UNICEF en Logitech vinden elkaar op het gebied van Onderwijs en Remote Learning. Barbara Feres, New Business & Development manager bij UNICEF Nederland legt uit waarom: “We zagen dat Logitech in haar corporate social responsibility-traject het thema onderwijs erg serieus nam. Dat is ook een van onze eigen kernthema’s: onderwijs voor ieder kind. Voor ons was het meteen duidelijk dat we konden samenwerken om steun te krijgen voor onze onderwijsprojecten.”

Resultaat van de samenwerking

De samenwerking tussen Logitech en UNICEF is drieledig.

  • Ten eerste heeft Logitech ons kantoor in Den Haag voorzien van videoconferencing oplossingen (Logitech MeetUp, Rally en Tap) om ervoor te zorgen dat de medewerkers van UNICEF Nederland reiskosten kunnen besparen en nog efficiënter (en future fit) kunnen werken.
  • Ten tweede betrekt Logitech haar zakelijke klanten in de samenwerking. Voor elke verkochte MeetUp doneert zij tien euro aan UNICEF.
  • Ten derde gaan zij aankomend jaar een ‘Logitech in actie voor UNICEF-campagne’ lanceren. Bij de aanschaf van elke muis en/of toetsenbord, gekocht bij diverse verkooppunten van Logitech in Nederland en België, gaat er een gedeelte van de opbrengst naar de onderwijsprojecten van UNICEF. Hiermee krijgen meer kinderen de kans om onderwijs te volgen.
Abigail (12) en haar zus Alex uit Uganda volgen onderwijs vanuit huis omdat hun school dicht is door de Covid-19 lockdown.

Abigail (12) en haar zus Alex uit Uganda volgen onderwijs vanuit huis omdat hun school dicht is door de Covid-19 lockdown.

Abigail (12) en haar zus Alex uit Uganda volgen onderwijs vanuit huis omdat hun school dicht is door de Covid-19 lockdown.

Onderwijs voor ieder kind

Investeren in onderwijs is belangrijk, want kinderen die naar school gaan hebben kans op een betere toekomst. Goed onderwijs vergroot ook de overlevingskansen van jonge kinderen, het versterkt het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van meisjes, en het leidt tot vreedzamere samenlevingen. Met de hulp van UNICEF kregen eerder 17,5 miljoen kinderen toegang tot onderwijs. Door de coronapandemie heeft één op de drie kinderen helemaal geen toegang meer tot onderwijs door de sluiting van scholen. Tijdens de crisis heeft UNICEF al 220 miljoen kinderen geholpen met thuisonderwijs en andere vormen van alternatief onderwijs, bijvoorbeeld via televisie en radio, zodat zij kunnen blijven leren ondanks de gesloten scholen. “Juist in coronatijd is investeren in de toegang en de kwaliteit van onderwijs hard nodig,” zegt Barbara Feres, New Business & Development manager bij UNICEF Nederland. “Ieder kind heeft recht op onderwijs.”