Ondersteuning voor Sint Maarten

7 april 2020

UNICEF Nederland blijft de hulpverlening op Sint Maarten voortzetten die is gestart in 2017, na orkaan Irma. Dit is vandaag bekend geworden. Met een bijdrage uit het Wederopbouwfonds gefincancieerd door de Nederlandse regering en beheerd door de Wereldbank, ondersteunen wij de regering van Sint Maarten bij de verdere wederopbouw.

Drie kinderen lopen langs de weg in Sint Maarten

Voorbereiding op rampen

Met deze financiële steun zal dit jaar verder worden gewerkt aan de voorbereiding op orkanen en andere mogelijke rampen, waaronder een pandemie zoals het coronavirus.

Het werk richt zich op de continuering van onderwijs bij rampen, het geven van psychosociale hulp aan kinderen en leerkrachten en zorgen dat kinderen beschermd zijn onder de moeilijke omstandigheden bij een ramp.

Bescherming en participatie

Daarnaast wordt gewerkt aan het verbeteren van de kinderbescherming op Sint Maarten, met name voor kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en misbruik. Ook de participatie van jongeren en hun mogelijkheden om hun rechten te kennen en bij te dragen aan de samenleving is onderdeel van het programma.

Coronavirus

Sint Maarten is getroffen door het coronavirus. UNICEF Nederland helpt de overheid bij het geven van betrouwbare informatie aan ouders en kinderen via sociale media, bijvoorbeeld over handen wassen en andere maatregelen die zo belangrijk zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.