Kinderen gedood en gewond bij aanval op Noord-Syrië

3 december 2019

UNICEF is geschokt door het bericht dat bij een aanval op Tal Rifaat in Noord-Syrië acht kinderen zijn gedood en acht kinderen gewond zijn geraakt. Alle slachtoffers zijn jonger dan 15 jaar.

Gezinnen op de vlucht in Noord-Syrië.

Gezinnen op de vlucht in Noord-Syrië. De kinderen op de foto komen niet in dit artikel voor.

Gezinnen op de vlucht in Noord-Syrië. De kinderen op de foto komen niet in dit artikel voor.

“In totaal zijn alleen al in de afgelopen vier weken minstens 34 kinderen in Noord-Syrië omgekomen,” zegt Ted Chaiban, regionaal UNICEF-directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. “UNICEF ziet dat het aantal gedode kinderen groeit, doordat in delen van Syrië het geweld op een meedogenloze manier doorgaat.”

Kinderen zijn geen doelwit

Kinderen hebben recht op bescherming, maar dat recht wordt volgens Chaiban na bijna negen jaar oorlog totaal genegeerd. “Wij herinneren de betrokken partijen er nogmaals aan dat kinderen nooit een doelwit mogen zijn. Degenen die opzettelijk kinderen doden zullen verantwoording moeten afleggen voor hun daden.”