UNICEF helpt 50.000 kinderen in Odessa met levensreddende middelen

28 juli 2022

27 vrachtwagens, gevuld met levensreddende middelen, bereikten afgelopen dinsdag 26 juli Odessa, een plaats in het zuiden van Oekraïne. Hiermee helpt UNICEF ongeveer 50.000 kinderen die getroffen zijn door het oorlogsgeweld in hun land.

Hulpmiddelen worden voorbereid in het distributiecentrum in Denemarken. 

Hulpmiddelen worden voorbereid in het distributiecentrum in Denemarken. 

Hulpmiddelen worden voorbereid in het distributiecentrum in Denemarken. 

Levensreddende hulp op locatie 

De middelen bestaan onder andere uit waterzuiveringstabletten, sanitaire middelen en hygiënepakketten. Hiermee worden ziektes, veroorzaakt door een gebrek aan schoon (drink)water, voorkomen. 

“UNICEF levert levensreddende middelen aan kwetsbare gebieden, waaronder Odessa en de omgeving, zodat we families kunnen helpen die het slachtoffer zijn van de aanhoudende gevechten in Oost-Oekraïne”, aldus Murat Sahin van UNICEF Oekraïne. “Het leveren van schoon water en hygiënekits zal naar schatting ongeveer 50.000 kinderen helpen gezond te blijven in deze uitdagende omstandigheden.” 

Verbeteren leefomstandigheden 

De voorraden dragen bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van ontheemde gezinnen en kinderen die naar Odessa zijn gevlucht. Ook bereikt UNICEF omliggende gebieden dichtbij het oorlogsgeweld met deze levensreddende hulp, waaronder Mykolaiv, een plaats die afgelopen weken flink onder vuur is genomen.