UNICEF telt zes verwijzingen naar kinderen in Troonrede

15 september 2022

‘De ruim 3,3 miljoen kinderen in ons land hebben deze aandacht juist nu hard nodig. We maken ons grote zorgen dat de armoede onder kinderen stijgt en de ongelijkheid tussen kinderen groeit, bij verslechtering van de economische situatie in Nederland. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor kinderen thuis, maar ook op school, buitenschoolse activiteiten of huiswerkbegeleiding. Het kabinet en de Tweede Kamer moeten ervan doordrongen blijven dat de veerkracht van kinderen hiermee onder druk staat. Het versterken van de veerkracht van onze jongste generatie vraagt om investeringen in hun omgeving zoals gezinnen, scholen en voorzieningen voor kinderen.’, zo stelt UNICEF Nederland.

Tevens benadrukt de VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF dat ook de situatie van kinderen in het buitenland blijvend de aandacht verdient: ‘Een kinderleven is overal en altijd evenveel waard. De extra investeringen in Nederland mogen geen gevolgen hebben voor de hulp en inzet voor kinderen in het buitenland.’