CRBP's: terugblik van de afgelopen tien jaar

1 november 2022

Alles wat een bedrijf doet (of niet doet) raakt direct of indirect aan het welzijn van kinderen. Aan kinderen van medewerkers, kinderen die betrokken zijn bij de producten die worden ingekocht, kinderen die producten kopen of gebruiken etc. In 2012 ontwikkelden UNICEF, het Global Compact van de Verenigde Naties en Save the Children daarom de Children’s Rights and Business Principles (CRBP’s).

spelende kinderen

© UNICEF Ralaivita

© UNICEF Ralaivita

Tien Children’s Rights and Business Principles  

In 2012 ontwikkelden UNICEF, het Global Compact van de Verenigde Naties en Save the Children de Children’s Rights and Business Principles (CRBP’s). De tien CRBP principes geven bedrijven richtlijnen zodat ze acties kunnen ondernemen om kinderrechten te beschermen. Op die manier kan vorm worden gegeven aan de uitvoering van het internationaal verdrag van de rechten van het kind. 

Naleving kinderrechten en verantwoord ondernemen

In 2022, tien jaar na de ontwikkeling van CRBP’s, wordt in het rapport Charting the Course: Integrating Children’s Rights into Responsible Business Conduct, bekeken op welke wijze kinderrechten in de kern van verantwoord ondernemen nog beter kunnen worden nageleefd. In de Nederlandse paper zoomen we in op de situatie in Nederland. Er worden verschillende thema’s behandeld die bij het Nederlandse bedrijfsleven spelen en impact hebben op kinderen.  

Lees meer in de paper