30.000 kinderen leren deze week over kinderrechten met de Grootste Kinderrechtenles

15 november 2021

In de aanloop naar Internationale Dag van de Rechten van het Kind op zaterdag 20 november leren kinderen deze week over kinderrechten. Meer dan 400 scholen verspreid door het hele land bestelden het UNICEF Ken je rechten-lespakket om deze week in het teken te zetten van kinderrechten. 

Gs klaas 022 (3)

In de Ken je rechten-lessen leren kinderen wat kinderrechten zijn, waarom ze deze rechten hebben en waarom ze belangrijk zijn. Ook gaan kinderen nadenken wat ze zelf van deze rechten vinden en nieuwe kinderrechten bedenken. 

Vernieuwd lespakket 

Het Ken je rechten – lespakket is dit jaar vernieuwd. De lesstof is opgeknipt in drie opeenvolgende lessen, met een nieuwe optionele vierde les. In deze extra les maken de kinderen kennis met het Kinderrechten Filmfestival en krijgen ze de kans zelf een idee in te sturen voor een eigen film! Deze nieuwe structuur staat in de vernieuwde docentenhandleiding, waar ook meer tips te vinden zijn om de opdrachten uit het werkboekje interactiever te maken. Tot slot is er ook een nieuwe digiles. 

Kinderen over de hele wereld leren over rechten 

Het is belangrijk dat kinderen leren wat hun rechten zijn, ook dát is namelijk een kinderrecht. Wanneer ze hun rechten kennen, kunnen ze beter voor zichzelf en voor anderen opkomen. Uit een recente peiling van UNICEF onder kinderen blijkt dat kinderen over het algemeen nog niet één recht op kunnen noemen.  

De droom van UNICEF is dat alle kinderen over de hele wereld weten wat hun rechten zijn. Daarom wordt deze week over de hele wereld de Grootste Kinderrechtenles georganiseerd. Maar het Ken je rechten-lespakket is ook na 20 november nog steeds te bestellen!  

Rechten, gelijkheid en burgerschap programma 2014 – 2020

Rechten, gelijkheid en burgerschap programma 2014 – 2020

Rechten, gelijkheid en burgerschap programma 2014 – 2020