Ken jij of ben jij iemand tussen 10 en 18 jaar die zijn of haar stem wil laten horen over onze voeding?

6 juli 2021

Wat vind jij lekker? Welke route legt jouw voedsel af om op jouw bord terecht te komen? Wat kan er beter? UNICEF zoekt kinderen en jongeren in de leeftijd 10 tot 18 jaar die aan de hand van opdrachten het voedselsysteem in kaart willen brengen. Meld je deze week nog aan voor de workshops op donderdag 15 juli op het UNICEF kantoor in Den Haag.

Kinderen en jongeren van het Kinderpersbureau Amsterdam gaan met elkaar in gesprek over voeding

Kinderen en jongeren van het Kinderpersbureau Amsterdam gaan met elkaar in gesprek over voeding

Kinderen en jongeren van het Kinderpersbureau Amsterdam gaan met elkaar in gesprek over voeding

Wat is jouw kijk op de voedselindustrie en duurzaamheid? De uitkomsten van deze workshops worden in een rapport meegenomen samen met de ideeën van kinderen en jongeren uit 19 andere landen. Het rapport wordt aangeboden op de UNFoodSystemsSummit #UNFSS2021 in september. Wil jij dat jouw ideeën ook met de wereldleiders worden gedeeld? Kijk dan onder aan het bericht hoe jij je aan kunt melden.

Een kaartje voor een wereldleider

29 juni ging UNICEF al in gesprek met een eerste groep van tien enthousiaste kinderen en jongeren van het Kinderpersbureau Amsterdam. Aan het eind van de bijeenkomst schreven ze ansichtkaarten aan de wereldleiders: ‘Het gaat om onze toekomst, wij hebben veel ideeën, luisteren jullie ook naar ons?’ Ze maakten verschillende opdrachten om het voedselsysteem in kaart te brengen, na te denken wat ze lekker vinden, waarom dat zo is, waar het vandaan komt en waarom het niet voor iedereen altijd beschikbaar is.

De uitkomsten van deze workshops worden in een rapport meegenomen samen met de ideeën van kinderen en jongeren uit 19 andere landen

De uitkomsten van deze workshops worden in een rapport meegenomen samen met de ideeën van kinderen en jongeren uit 19 andere landen

De uitkomsten van deze workshops worden in een rapport meegenomen samen met de ideeën van kinderen en jongeren uit 19 andere landen

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor de workshops door een mailtje te sturen naar lbarelds@unicef.nl Vermeld daarbij je naam, leeftijd, schoolrichting en woonplaats en vertel waarom jij jouw stem wilt laten horen over de voedselindustrie. Om mee te kunnen doen moeten je ouders toestemming geven, dus zorg ervoor dat zij op de hoogte zijn. De workshop duurt ongeveer 2 uur.

Hoe UNICEF denkt over gezonde voeding?

Kinderen hebben het recht om gezond op te groeien en daar hoort gezonde voeding bij. Wereldwijd hebben kinderen niet genoeg eten of is er niet voldoende gezond eten. Ook in Nederland zijn er kinderen onder- of overvoed en hebben daardoor niet de juiste bouwstoffen om gezond op te groeien. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen en jongeren hun mening geven en dat ze serieus genomen worden.