Giro555 samen in actie tegen corona

12 mei 2021

De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 voor een Nationale Actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. De ramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. De hulporganisaties maken zich ook grote zorgen over de situatie in Nepal.

Samen in actie tegen corona. Geef op giro555.nl

Vaccineren is van levensbelang

Giro555 roept Nederland op om solidair te zijn met mensen in landen waar het krijgen van een vaccinatie veel lastiger is dan hier. Bijvoorbeeld door logistieke uitdagingen en door een gebrekkige gezondheidszorg. Het ingezamelde geld is voor het mogelijk maken van vaccinaties in kwetsbare landen en voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers.

Samen in actie tegen corona

Steun de actie van Giro555 voor noodhulp en vaccins voor kwetsbare landen

Geef nu

Veilig door vaccinaties

"Of je nou in Afrika, Europa of Azië woont, het is pas veilig wanneer iedereen gevaccineerd is," zegt Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555. "Alle ogen zijn nu gericht op India, maar we houden onze adem in over wat er de komende weken en maanden in andere landen kan gebeuren." Volgens de actievoorzitter kan de wereld deze pandemie alleen overwinnen als er wereldwijd wordt gevaccineerd, ongeacht nationaliteit of inkomen. "Terwijl mensen in Nederland bescherming krijgen, willen we hen vragen solidair te zijn met mensen in kwetsbare landen, waar het nog helemaal niet vanzelfsprekend is dat je een vaccinatie krijgt."

De 555Collectebus rijdt tijdens de Giro555-actie 'Samen in actie tegen corona' langs priklocaties van de GGD.

De 555Collectebus rijdt tijdens de Giro555-actie 'Samen in actie tegen corona' langs priklocaties van de GGD.

De 555Collectebus rijdt tijdens de Giro555-actie 'Samen in actie tegen corona' langs priklocaties van de GGD.

555Collectebus rijdt door Nederland

De aftrap van de nationale actie vindt vanmorgen om 8 uur plaats bij de Jaarbeurs in Utrecht, de meest centrale vaccinatielocatie in Nederland. Suzanne Laszlo zal daar in aanwezigheid van viroloog Marion Koopmans en GGD GHOR voorzitter André Rouvoet het startsein geven voor de 555Collectebus. Die zal tijdens de actie langs verschillende plekken in het land rijden waar mensen in actie komen en stoppen bij GGD-priklocaties. Op de locaties wordt ook opgeroepen om te geven aan Giro555.

Meer over Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de elf samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

Samen in actie tegen corona

Steun de actie van Giro555 voor noodhulp en vaccins voor kwetsbare landen

geef nu