Klimaatactiviste Greta Thunberg en NGO Human Act Foundation lanceren coronaviruscampagne voor UNICEF

30 april 2020

Normaal gesproken zet de zeventienjarige Zweedse Greta Thunberg zich in voor het klimaat, maar in deze bijzondere tijden heeft ze ervoor gekozen haar stem te lenen aan UNICEF. Vandaag werd bekend gemaakt dat ze het prijsgeld van haar Human Rights Award, uitgereikt door de Deense Human Act Foundation, volledig aan UNICEF doneert. De stichting doneert nog eens hetzelfde bedrag aan UNICEF. Met de campagne ondersteunen Greta en de Human Act Foundation de wereldwijde werkzaamheden van UNICEF tegen corona.

Greta Thunberg speech in New York

Greta Thunberg zet zich al jaren in voor het klimaat. Met haar nieuwe campagne ondersteunt ze het werk van UNICEF tijdens de coronapandemie. 

Greta Thunberg zet zich al jaren in voor het klimaat. Met haar nieuwe campagne ondersteunt ze het werk van UNICEF tijdens de coronapandemie. 

‘Net als de klimaatcrisis is de coronapandemie een crisis voor kinderrechten,’ zegt Greta.

‘Alle kinderen worden erdoor getroffen, nu en op langere termijn, maar kwetsbare kinderen zijn de grootste slachtoffers. Ik vraag iedereen om een steentje bij te dragen en samen met mij UNICEF’s vitale werk te ondersteunen. Om kinderlevens te redden, hun gezondheid te beschermen en hun onderwijs door te laten gaan.’

Vorig jaar september maakte Greta wereldwijd grote indruk met haar speech in New York tijdens de Climate Action Summit van de VN. Ze is pas 17, maar roept al jaren om aandacht voor klimaatverandering. Eerst in haar eentje, nu doen miljoenen jongeren wereldwijd met haar mee. Greta is voor velen een mooi voorbeeld van de weerbaarheid en kracht van jongeren.

Net als klimaatverandering is de coronapandemie een wereldwijde crisis, die om wereldwijde oplossingen vraagt. Greta roept haar achterban op om samen met UNICEF de meest kwetsbare kinderen te beschermen tegen de directe en indirecte gevolgen van corona. Gezonde voeding, medische zorg, schoon water en toegang tot kwalitatief onderwijs zijn tijdens de coronacrisis  voor miljoenen kinderen slecht tot niet toegankelijk. UNICEF werkt daarom hard om kinderen en hun families wereldwijd te beschermen.