Virus: een film van kinderen voor kinderen voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival

27 maart 2020

Een virus, bezorgde kinderen en een schooldirecteur die niet wil luisteren. Deze basisschoolleerlingen zagen er wel een blockbuster in. Voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival maakten zij een korte film over het coronavirus, die op YouTube inmiddels al 47.500 keer is bekeken.

Virus: film over corona

‘Meneer de directeur! In China is een virus uitgebroken!’ Maar meneer de directeur ziet de ernst er niet van in. Komt dat wel goed? Bekijk de film hieronder. 

UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar. Elke korte film gaat over een van de 54 artikelen van het Kinderrechtenverdrag. Soms grappig, soms serieus, altijd bedacht en gemaakt door kinderen, samen met een filmcoach. Basisscholen kunnen zich nog aanmelden om mee te doen voor editie 2020-2021! De hele collectie films is te bekijken op het YouTube-kanaal.