UNICEF ontvangt een fantastische bijdrage

5 maart 2020

Wat een geweldig nieuws! Gisteren ontvingen wij 13,5 miljoen van de Postcode Loterij en haar deelnemers tijdens het Goed Geld Gala. Met dit bedrag kunnen wij zorgen voor structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs.

Van links naar rechts: Marjanne Van der Helm (Medewerker Partnerships UNICEF Nederland), Margriet Schreuders (Hoofd Goede Doelen NPL) en Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF Nederland)

Van links naar rechts: Marjanne Van der Helm (Medewerker Partnerships UNICEF Nederland), Margriet Schreuders (Hoofd Goede Doelen NPL) en Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF Nederland) op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Van links naar rechts: Marjanne Van der Helm (Medewerker Partnerships UNICEF Nederland), Margriet Schreuders (Hoofd Goede Doelen NPL) en Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF Nederland) op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Goed Geld Gala

Gisteravond was speciaal. Het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij vond plaats in Amsterdam. Tijdens het jaarlijkse evenement maakte de loterij bekend dat ze dit jaar maar liefst 376 miljoen euro kan verdelen onder 123 organisaties. Hiermee steunt de loterij mensenrechten, maatschappelijk ondernemerschap, herstel van Nederlandse biodiversiteit en ‘s werelds grootste natuurgebied. Wij ontvingen dit jaar 13,5 miljoen en daar zijn wij heel dankbaar voor. De Postcode Loterij levert al 27 jaar een belangrijke bijdrage aan UNICEF. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat 2,6 miljard meer mensen toegang hebben tot schoon drinkwater en het aantal jongeren dat kan lezen en schrijven is gestegen van 83 naar 91%.

De resultaten die UNICEF bereikt met de bijdragen van de Postcode Loterij zijn alleen mogelijk dankzij de drie miljoen trouwe loterijdeelnemers. Van elk gekocht lot gaat de helft naar goede doelen. Dus alle deelnemers: heel erg bedankt voor jullie steun!

Dankzij de bijdrage kunnen we ons komende jaren inzetten voor:

  • De bescherming van de rechten van kinderen op de vlucht, waarbij we speciale aandacht vragen voor kinderen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Wij willen dat er in Europa veilige en legale vluchtroutes komen en dat in het Nederlandse asielbeleid het belang van het kind altijd op nummer één staat.
  • Kinderen en jongeren tussen de 10 en 18 jaar in de hele wereld. Zij moeten weerbaar zijn, zodat ze zoveel mogelijk zelf aan het roer staan van hun leven. In Nederland staat het mentale welzijn van jongeren centraal, in ontwikkelingslanden geven we hen de kans om te studeren en een vak te leren.
  • Het belang van goede voeding voor ieder kind in ontwikkelingslanden én in Nederland, want hier vormt overgewicht onder kinderen een groeiend probleem. Hulp aan ondervoede kinderen, voorlichting en gesprekken met overheden (inclusief de Nederlandse), staan op UNICEF’s lijstje met maatregelen om dat voor elkaar te krijgen.