ELANCE Academy wint de UNICEF Paul van Vliet Award 2019

5 november 2019

Vandaag vond de zesde editie plaats van de UNICEF Paul van Vliet Award. Vijf organisaties die een verschil maken voor jongeren in Nederland streden voor één doel in de Efteling: de Award winnen. ELANCE Academy is de trotse winnaar geworden van de geldprijs van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Loek Bos.

De vijf genomineerde organisaties (Stichting Tejo, ELANCE Academy, WALHALLAb, Stichting JOZ en YiP Youthlab), juryleden en presentator tijdens de zesde editie van de Paul van Vliet Award

De vijf genomineerde organisaties (Stichting Tejo, ELANCE Academy, WALHALLAb, Stichting JOZ en YiP Youthlab), juryleden en presentatrice Renate Gerschtanowitz tijdens de zesde editie van de UNICEF Paul van Vliet Award in de Efteling.

De vijf genomineerde organisaties (Stichting Tejo, ELANCE Academy, WALHALLAb, Stichting JOZ en YiP Youthlab), juryleden en presentatrice Renate Gerschtanowitz tijdens de zesde editie van de UNICEF Paul van Vliet Award in de Efteling.

De Award gaat dit jaar uit naar…

Dit jaar presenteerde Renate Gerschtanowitz, ambassadeur van UNICEF Nederland, de zesde editie van de Award. De Koning van de Jeugd 2019, Yusuf Khalid, gaf een speech tijdens het juryberaad en Tessa van het UNICEF Jongerenpanel overhandigde dé envelop met daarin de naam van de winnende organisatie aan juryvoorzitter en UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet.

Trotse winnaar: ELANCE Academy

De winnaar van de UNICEF Paul van Vliet Award is ELANCE Academy. Zij biedt verschillende programma’s aan voor (kwetsbare) meiden en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot 32 jaar in de Randstad. Op maat gemaakt en passend bij de diverse levensfasen. “We gaan met de Award een training ontwikkelen voor meiden die gevlucht zijn en in Nederland terecht zijn gekomen. De training heeft als doel om ervoor te zorgen dat jonge vrouwen een toekomst krijgen. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen en coaches,” zegt Pascale van ELANCE.

Paul van Vliet met Yasmin van ELANCE Academy tijdens de zesde editie van de UNICEF Paul van Vliet Award in de Efteling.

Paul van Vliet met Yasmin van ELANCE Academy tijdens de zesde editie van de UNICEF Paul van Vliet Award in de Efteling.

Paul van Vliet met Yasmin van ELANCE Academy tijdens de zesde editie van de UNICEF Paul van Vliet Award in de Efteling.

Over de jury

De jury beslist elk jaar wie de winnaar is en bestond dit jaar uit naamgever Paul van Vliet, Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Olaf Vugts (namens de Efteling) en Silke, Tessa en Omran van het UNICEF Jongerenpanel. “Na een moeilijke beslissing hebben wij ELANCE Academy gekozen. Wij geloven dat de andere genomineerde organisaties zelf heel ver komen. ELANCE kan dit steuntje in de rug goed gebruiken om hun concrete doel te realiseren,” zegt Omran van het UNICEF jongerenpanel.

Over de Award

De Award is bedacht door UNICEF ambassadeur Paul van Vliet naar aanleiding van zijn 20-jarig jubileum als ambassadeur van UNICEF Nederland. Samen met de Efteling is de Award voor het eerst in 2013 in het leven geroepen. De Award wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt en gaat naar een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren in Nederland. “Ik voel mij altijd twee keer per jaar jarig: op mijn verjaardag en op deze dag. Ik wilde graag iets hebben wat ik weg kan geven, om zo bij te dragen aan de verbetering van het leven van kinderen in Nederland.

De jury beslist elk jaar wie de winnaar is en bestond uit naamgever Paul van Vliet, Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Olaf Vugts (namens de Efteling) en Silke, Tessa, Omran

De jury beslist elk jaar wie de winnaar is en bestond dit jaar uit naamgever Paul van Vliet, Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Olaf Vugts (namens de Efteling) en Silke, Tessa en Omran van het UNICEF Jongerenpanel.

De jury beslist elk jaar wie de winnaar is en bestond dit jaar uit naamgever Paul van Vliet, Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Olaf Vugts (namens de Efteling) en Silke, Tessa en Omran van het UNICEF Jongerenpanel.