UNICEF zeer bezorgd over aanval in Syrië: 'bescherm de kinderen'

10 oktober 2019

UNICEF maakt zich grote zorgen over de recente ontwikkelingen in het noordoosten van Syrië. 'Een militaire escalatie in dat gebied kan dramatische gevolgen hebben voor de bescherming van en hulpverlening aan duizenden kwetsbare kinderen,' aldus Henrietta Fore, internationaal directeur van UNICEF.

Duizenden kinderen in het noordoosten van Syrië lopen gevaar door Turkse invallen

Duizenden kinderen in het noordoosten van Syrië lopen gevaar door Turkse invallen

Duizenden kinderen in het noordoosten van Syrië lopen gevaar door Turkse invallen

UNICEF roept alle partijen met klem op om kinderen en de voorzieningen waarvan zij afhankelijk zijn te beschermen. 'Zoals in overeenstemming met de mensenrechten en het humanitair oorlogsrecht,' benadrukt Fore. 'De inzet van explosieven op plekken waar mensen wonen schaadt kinderen enorm en dat is onacceptabel.'

UNICEF ziet de inzet van politieke middelen als enige oplossing voor dit conflict. Fore: 'Dit hebben we keer op keer zo gezegd. Ook moeten alle betrokkenen zich tot het uiterste beheersen in het gebruik van geweld.'