G7-top belooft 870 miljoen doses coronavaccins, waarvan de helft voor einde van het jaar

15 juni 2021

Afgelopen weekend werd tijdens de G7 top in Groot-Brittannië door de wereldleiders besloten om een totaal van 870 miljoen doses coronavaccins te doneren aan COVAX, een wereldwijd initiatief dat lage- en middeninkomenslanden ondersteunt bij het verkrijgen van toegang tot vaccins.

Un0473500

UNICEF directeur Henrietta Fore vertelt: ‘Namens UNICEF bedank ik de G7- landen voor hun toezegging en hun constante steun. Maar er is nog veel werk aan de winkel als het gaat om het leveren en mogelijk maken van vaccinaties voor de rest van de wereld. We zijn pas veilig als iedereen veilig is en dat betekent dat ieder land zo snel en eerlijk mogelijk toegang moet krijgen tot vaccins.’

Grote zorgen

Dit jaar zijn er wereldwijd al meer mensen overleden aan corona dan in heel 2020, dit is te wijten aan een aantal grote uitbraken in landen waar vaccins nog niet in grote getalen voorhanden zijn. We maken ons op dit moment grote zorgen over de pieken in Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

Terwijl de pandemie onverminderd door raast, muteert het virus en produceert het nieuwe varianten die ook gevaarlijk kunnen zijn voor mensen die wél gevaccineerd zijn. Het is een race tegen de klok, en daarom is het belangrijk om juist nú – vóór augustus - coronavaccins te doneren.

Kinderen weer naar school

De coronapandemie heeft het leven van kinderen op zijn kop gezet. Door volwassenen wereldwijd in te enten, dammen we de coronapandemie in. Als zorgverleners zijn ingeent, kunnen kinderen weer naar een dokter. Als leraren zijn ingeent kunnen kinderen weer naar school. en als hun ouders zijn ingeent, hoeven kindreen niet meer te werekn om het gezindsinkomen aan te vullen.

Het coronavirus kent geen grenzen. UNICEF ook niet. Als vaccinatie-expert helpt UNICEF om coronavaccins in 92 lage-en middeninkomenslanden te verdelen, verzenden en bezorgen.

Samen in actie tegen corona

UNICEF is onderdeel van Giro555. Met de campagne 'Samen in actie tegen corona' haalt Giro555 op dit moment donaties op voor het sneller mogelijk maken van vaccinaties in kwetsbare landen, zoals gekoelde distributie van de vaccins en opleiding en beschermende kleding van zorgpersoneel.