Donaties Giro555 in een week verdrievoudigd

25 mei 2021

Terwijl de Nederlandse GGD’s voortvarend bezig zijn met vaccineren - de teller staat inmiddels op ruim 8 miljoen vaccinaties - komt de nationale Giro555 actie ‘samen tegen corona’ ook op stoom. De tweede tussenstand toont het bedrag ruim 3 miljoen euro, een verdrievoudiging sinds vorige week maandag. Update 28 mei: inmiddels is er 5 miljoen euro opgehaald.

Applaus! Ethiopische gezondheidswerkers klappen als hun collega ingeënt wordt

Applaus! Ethiopische gezondheidswerkers klappen als hun collega ingeënt wordt

Applaus! Ethiopische gezondheidswerkers klappen als hun collega ingeënt wordt

Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555: “We zijn heel blij met de groeiende steun voor onze actie. We zien dat mensen hun zorgbonus doneren, we zien mensen die het zelf ook moeilijk hebben nu tóch iets bijdragen. Dat is hartverwarmend en ook dringend noodzakelijk. Alleen als we zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen wereldwijd kunnen vaccineren, en zeker de meest kwetsbaren, dan krijgen we als wereldgemeenschap corona onder controle. Onze hulp bij het vaccineren is op veel plekken hard nodig, in Nepal en India, maar bijvoorbeeld ook in landen als Ethiopië, Oeganda en Afghanistan.”

Clinics en optredens op 555live.nl

Op het nieuwe platform 555live.nl komt een groot aantal artiesten in actie komt tegen corona. In ruil voor een donatie ontvang je een unieke code voor het bekijken van een van de exclusieve streams. Kies uit bijvoorbeeld een optreden van Waylon, Ellen ten Damme of LAKSHMI of bekijk de online clinic ‘zuinig en veilig autorijden’ van Tim Coronel, leer meer over geluk van Guido Weijers of hoe je fit blijft tijdens het thuiswerken van fitnesstrainer Radmilo.  Vandaag staat er een livestream met Dr Fauci, Chief Medical Advisor van President Biden op het programma over de lessen die zijn geleerd tijdens deze pandemie.

Artiesten die belangeloos meewerken zijn: Waylon, Dhroeh Nankoe, Ellen ten Damme, Gershwin Bonevacia, Guido Weijers, Iris Hond, Kenny B, Lakshmi, Naaz, Trijntje Oosterhuis, Naaz, Rikkert Zuiderveld, Radmilo Soda, Tim Coronel, Ed Struijlaart, The Bluebirds, Shukriya, Subramaniam, Salman Khan en Madhuri Dixit.

Dit gebeurt er met het geld

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor het geven van medische noodhulp, maar ook voor het ondersteunen van landen in hun vaccinatiecampagnes. Zo wordt er bijvoorbeeld gezorgd voor zuurstof, medicijnen en IC-bedden in India en Nepal, voor het trainen van zorgverleners in Oeganda, en het geven van voorlichting over het belang van vaccins in Afghanistan.

Giro555: Samen in actie tegen Corona

Geef nu