UNICEF in het veld: Floor Bos vertelt over het werk van UNICEF tijdens de lockdown in Soedan

4 juni 2020

Floor Bos werkt sinds een jaar voor UNICEF in Soedan. Het was een hectisch jaar, vertelt ze in een vlog, met een grotendeels vreedzame revolutie. Net toen de mensen in Soedan weer wat hoop voor de toekomst hadden, kwam corona om de hoek kijken.

Handen wassen in Soedan

Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie en het ministerie van Volksgezondheid helpt UNICEF de kinderen in Soedan met zeep, schoon water, sanitaire voorzieningen, en voedselhulp. 

Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie en het ministerie van Volksgezondheid helpt UNICEF de kinderen in Soedan met zeep, schoon water, sanitaire voorzieningen, en voedselhulp. 

Al zes weken zitten Floor en haar collega’s in lockdown. Ze mogen alleen ’s ochtends even naar buiten om boodschappen te doen. In de onderstaande vlog vertelt Florine over het werk van UNICEF in Soedan en hoe ze met haar collega’s, het ministerie van Volksgezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie vanuit huis en aan de frontlinies probeert om de impact van de coronacrisis hier zo klein mogelijk te maken.