UNICEF Paul van Vliet Award 2019 richt zich op jongeren

3 mei 2019

De UNICEF Paul van Vliet Award is een jaarlijks initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling. Dit jaar kunnen organisaties zich aanmelden die zich inzetten voor de ontwikkeling van jongeren in Nederland. De winnaar van de Award ontvangt 10.000 euro en een kunstwerk van kunstenaar Loek Bos.

Schrijf je nu in voor de Award! Op 5 november 2019 maken wij de winnaar bekend.

Vorig jaar won Stichting de Liedjesfabriek uit Nijmegen de Paul van Vliet Award. Zij gebruiken de kracht van muziek om met muzikanten zieke kinderen en jongeren te helpen.

Vorig jaar won Stichting de Liedjesfabriek uit Nijmegen de Paul van Vliet Award. Zij gebruiken de kracht van muziek om met muzikanten zieke kinderen en jongeren te helpen.

Vorig jaar won Stichting de Liedjesfabriek uit Nijmegen de Paul van Vliet Award. Zij gebruiken de kracht van muziek om met muzikanten zieke kinderen en jongeren te helpen.

Wie kunnen zich inschrijven voor de Award?

  • Een in Nederland geregistreerde (eenmans)organisatie, stichting, instelling, wijkinitiatief, school of bedrijf gericht op de ontwikkeling van jongeren tussen de 10 en 18 jaar, waarbij jongeren bij voorkeur zelf actief betrokken zijn en/of een stem hebben in het project.
  • Alleen activiteiten en projecten die op Nederlandse bodem worden uitgevoerd dingen mee.
  • De winnaar moet het bedrag van 10.000 euro gebruiken voor een duidelijk doel of project. Met dit bedrag wordt de uitvoering van het idee binnen één jaar na afloop van de Award op 5 november 2019 gestart.
In 2018 won Stichting de Liedjesfabriek de Paul van Vliet Award: 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Loek Bos.

In 2018 won Stichting de Liedjesfabriek de Paul van Vliet Award: 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Loek Bos.

In 2018 won Stichting de Liedjesfabriek de Paul van Vliet Award: 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Loek Bos.

Over de UNICEF Paul van Vliet Award

De inschrijving voor de Paul van Vliet Award 2019 loopt van begin mei tot en met 15 september. In oktober worden vijf organisaties genomineerd die doorgaan naar de finaleronde. De finale vindt plaats op 5 november in de Efteling: hier strijden de vijf organisaties voor de Award. De vijf genomineerden doen dit door middel van een pitch waarin ze kort en krachtig toelichten hoe zij 10.000 euro in een jaar tijd zouden besteden aan een doel of project. Een jury beslist wie de winnaar is. De Efteling stelt 10.000 euro beschikbaar en de winnaar ontvangt een beeld van kunstenaar Loek Bos. Er is ook een jongerenjury die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel. Alle vijf genomineerde organisaties en hun gasten mogen na afloop van de Award naar de Efteling.

UNICEF en jongeren

UNICEF wil dat alle jongeren zichzelf ontplooien en al hun talenten benutten. Jongeren moeten hun rechten kennen, mentaal weerbaar zijn en voorbereid op de arbeidsmarkt. Om deze droom te realiseren ondersteunt ze met de Paul van Vliet Award organisaties die zich inzetten voor en door jongeren. UNICEF vindt het belangrijk dat jongeren worden gehoord; je mening uiten is een kinderrecht.