Giro555 rondt met een eindstand van 9,3 miljoen euro actie tegen corona af

1 oktober 2021

DEN HAAG - Op 1 oktober stopt de inzamelingsactie ‘Samen in actie tegen corona’ van de samenwerkende hulporganisaties die hiervoor in mei dit jaar Giro555 openden. De eindstand van de gezamenlijke actie is 9,3 miljoen euro, een fikse stijging ten opzichte van de laatste tussenstand eind mei. 

Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555: ‘We zijn ontzettend dankbaar voor de belangeloze inzet van zoveel mensen en de prachtige donaties die we hebben ontvangen in een voor iedereen moeilijke tijd. We hebben een heel mooi bedrag van ruim 9 miljoen euro weten op te halen! Deze donaties helpen ons in het mogelijk maken van wereldwijd sneller vaccineren. Dat is nog steeds de belangrijkste uitweg uit de coronapandemie.’

Op 12 mei 2021 openden de samenwerkende hulporganisaties Giro555 voor een Nationale Actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen: ‘Samen in actie tegen corona’. Het ingezamelde geld is bestemd voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers en voor het mogelijk maken van vaccineren in kwetsbare landen.

De donaties die tot dusver zijn binnengekomen, zijn onder meer besteed aan beschermende kleding voor zorgverleners in India, het leveren van zuurstofflessen aan slachtoffers in Nepal, er zijn injectienaalden verstuurd naar Jemen en Suriname is voorzien van zuurstofapparaten en mobiele koelboxen.

Op 1 oktober wordt de inzamelingsactie afgesloten. Actievoorzitter Suzanne Laszlo: ‘‘Samen in actie tegen corona’ was een langer lopende actie in een tijd waarin ook in Nederland mensen zelf direct de gevolgen ondervonden van de pandemie. We zijn daarom heel erg blij met een prachtige opbrengst waarmee ontzettend veel gedaan kan worden. De actie stopt, maar onze inspanningen nog lang niet. Alle hulporganisaties achter Giro555 gaan onveranderd verder met hun hulp om de wereldwijde gevolgen van corona te verlichten.’

Organisaties achter Giro555
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

Vaccination outside a primary health care centre andhra pradesh (terre des hommes)