Burgemeester König spreekt steun uit voor Giro555 tijdens eigen prik

21 mei 2021

Burgemeester Ron König van Deventer sprak op donderdag 20 mei zijn steun uit voor ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555 terwijl hij zelf zijn eerste vaccinatie tegen het coronavirus ontving. ‘Ik heb mijn prik nu gehad en ik hoop dat de rest van de wereld ook de gelegenheid krijgt om gevaccineerd te worden,’ aldus König. De Giro555-collectebus was op dat moment ter plaatse op vaccinatielocatie de Snipperling van GGD IJsselland. Babette van Hees, arts-microbioloog bij het Deventer Ziekenhuis en projectmanager Gerda Curfs van de GGD IJselland waren ook aanwezig om de actie te steunen. 

Burgemeester van Deventer Ron König

Burgemeester van Deventer Ron König

Burgemeester van Deventer Ron König

Van Hees: ‘Linksom of rechtsom zullen zoveel mogelijk mensen in de wereld gevaccineerd moeten worden en daar zal ergens ook geld voor moeten zijn. En ik denk dat dit het moment is om dan ook internationaal elkaar te helpen. zodat we wereldwijd dit probleem ook kunnen tackelen. Want anders komt het hoe dan ook toch weer binnen. En dat wil je niet.’ 

Samen in actie tegen corona

Woensdag 12 mei is het startsein gegeven voor Giro555: Samen in actie tegen corona. De komende weken zal de collectebus van Giro555 in alle provincies onder meer langs priklocaties gaan om zo geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Rondom de stops van de bus is altijd een programma. Dit kan een bekende Nederlander zijn die zich hard maakt voor de actie, oproept tot doneren en eventueel een optreden verzorgt, maar ook andere kunstvormen zullen de revue passeren. Daarnaast kan er een deskundige of iemand anders die betrokken is bij het onderwerp aanwezig zijn om te duiden waarom het zo belangrijk is dat we kwetsbare landen helpen in de strijd tegen corona.

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

### Noot voor de redactie ###

Voor meer beeld- en videomateriaal van de Collectebus in Deventer, 555Live en Giro555 klik hier