Burgemeester Halsema doneert namens gemeente Amsterdam aan Giro555

21 mei 2021

De Giro555-bus ontving in Amsterdam bij de GGD-priklocatie AFAS live, burgemeester Femke Halsema, die namens de gemeente een cheque van 7.500 euro uitschreef voor ‘Samen in actie tegen corona’. De burgemeester noemde de actie ‘van groot belang om mensen in de meeste kwetsbare gebieden wereldwijd tegen het virus te beschermen’. De burgemeester werd in haar steun voor de actie bijgestaan door actrice Melissa Drost, cabaretier Dolf Jansen, die maandag gaat worden gevaccineerd, tv-maker Bahram Sadeghi en huisarts Steven van de Vijver, oprichter van SOS Moria. Dolf Jansen riep de farmaceutische industrie op om de patenten op de vaccins tegen corona vrij te geven, zodat meer vaccins voor lagelonenlanden sneller beschikbaar komen.

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema

De Giro555-bus ontving in Amsterdam bij de GGD-priklocatie AFAS live, burgemeester Femke Halsema, die namens de gemeente een cheque van 7.500 euro uitschreef voor ‘Samen in actie tegen corona’. De burgemeester noemde de actie ‘van groot belang om mensen in de meeste kwetsbare gebieden wereldwijd tegen het virus te beschermen’. De burgemeester werd in haar steun voor de actie bijgestaan door actrice Melissa Drost, cabaretier Dolf Jansen, die maandag gaat worden gevaccineerd, tv-maker Bahram Sadeghi en huisarts Steven van de Vijver, oprichter van SOS Moria. Dolf Jansen riep de farmaceutische industrie op om de patenten op de vaccins tegen corona vrij te geven, zodat meer vaccins voor lagelonenlanden sneller beschikbaar komen.

Woensdag 12 mei is het startsein gegeven voor de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. De komende weken zal de collectebus van Giro555 in alle provincies onder meer langs priklocaties gaan om zo geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Rondom de stops van de bus is altijd een programma. Dit kan een bekende Nederlander zijn die zich hard maakt voor de actie, oproept tot doneren en eventueel een optreden verzorgt, maar ook andere kunstvormen zullen de revue passeren. Daarnaast kan er een deskundige of iemand anders die betrokken is bij het onderwerp aanwezig zijn om te duiden waarom het zo belangrijk is dat we kwetsbare landen helpen in de strijd tegen corona.

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

### Noot voor de redactie ###

Voor meer beeld- en videomateriaal van de Collectebus in Amsterdam, 555Live en Giro555 klik hier