Burgemeester Aboutaleb ondersteunt Giro555 actie tegen corona namens regio Rijnmond

21 mei 2021

Burgemeester Aboutaleb doneerde namens de stad Rotterdam en de omringende gemeenten uit Rotterdam-Rijnmond 10.000 euro voor 'Samen in actie tegen corona'. ‘De wereld is pas echt vrij van corona als iedereen vrij is van corona, niet alleen het rijke westen, maar ook het armere zuiden, Azië en Latijns-Amerika’, zo sprak hij. De burgemeester werd in zijn pleidooi bijgestaan door ic-arts Diederik Gommers en Robin Peeters, hoofd interne geneeskunde, beiden van het Erasmus MC. 

V.l.n.r.: internist-endocrinoloog Robin Peeters, ic-arts Diederik Gommers (boven), schrijver Ernest van der Kwast en burgemeester Aboutaleb Fotograaf

V.l.n.r.: internist-endocrinoloog Robin Peeters, ic-arts Diederik Gommers (boven), schrijver Ernest van der Kwast en burgemeester Aboutaleb Fotograaf

V.l.n.r.: internist-endocrinoloog Robin Peeters, ic-arts Diederik Gommers (boven), schrijver Ernest van der Kwast en burgemeester Aboutaleb Fotograaf

Burgemeester Aboutaleb doneerde namens de stad Rotterdam en de omringende gemeenten uit Rotterdam-Rijnmond 10.000 euro voor 'Samen in actie tegen corona'. ‘De wereld is pas echt vrij van corona als iedereen vrij is van corona, niet alleen het rijke westen, maar ook het armere zuiden, Azië en Latijns-Amerika’, zo sprak hij. De burgemeester werd in zijn pleidooi bijgestaan door ic-arts Diederik Gommers en Robin Peeters, hoofd interne geneeskunde, beiden van het Erasmus MC. 

Diederik Gommers benadrukte het belang van medische noodhulp, dat er genoeg ziekenhuisbedden zijn en zuurstof.  Tegelijkertijd ‘is snelheid van vaccineren essentieel, ook in andere landen, want dan pas is Nederland echt veilig’. 

Robin Peeters, hoofd interne geneeskunde: ‘In Nederland is het al moeilijk om een vaccinatie campagne op te zetten, in landen met minder faciliteiten is dat nog moeilijker. We zien eindelijk de positieve gevolgen van het vaccineren hier, laten we andere landen ook helpen’. 

Samen in actie tegen corona

Woensdag 12 mei is het startsein gegeven voor Giro555: Samen in actie tegen corona. De komende weken zal de collectebus van Giro555 in alle provincies onder meer langs priklocaties gaan om zo geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Rondom de stops van de bus is altijd een programma. Dit kan een bekende Nederlander zijn die zich hard maakt voor de actie, oproept tot doneren en eventueel een optreden verzorgt, maar ook andere kunstvormen zullen de revue passeren. Daarnaast kan er een deskundige of iemand anders die betrokken is bij het onderwerp aanwezig zijn om te duiden waarom het zo belangrijk is dat we kwetsbare landen helpen in de strijd tegen corona.

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

### Noot voor de redactie ###

Voor meer beeld- en videomateriaal van de Collectebus in Rotterdam klik hier, ga naar de mediaroom voor beeld- en videomateriaal van 555Live en Giro555