Yusuf Khalid is nieuwe Koning van de Jeugd

14 april 2019

AMSTERDAM – De 14-jarige Yusuf Khalid van het Vossius Gymnasium in Amsterdam is de nieuwe Koning van de Jeugd. Hij gaf de beste speech tijdens de sprekerswedstrijd die afgelopen zaterdag plaatsvond op het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi in Arnhem. Yusuf zal het komende jaar Nederlandse jongeren een stem geven, onder andere door op Kleine Prinsjesdag een eigen troonrede te houden. De kroning was onderdeel van het debattoernooi over kinderrechten in Nederland, dat jaarlijks wordt georganiseerd door UNICEF Nederland en Stichting Nederlands Debat Instituut.  

Yusuf van het Vossius Gymnasium gaat zich het komende jaar inzetten voor alle duizenden kinderen die met zichzelf in de knoop zitten. 

Yusuf van het Vossius Gymnasium gaat zich het komende jaar inzetten voor alle duizenden kinderen die met zichzelf in de knoop zitten. 

Yusuf van het Vossius Gymnasium gaat zich het komende jaar inzetten voor alle duizenden kinderen die met zichzelf in de knoop zitten.