Fans Guus Meeuwis in actie voor Syrische kinderen op de vlucht

18 december 2018

Het initiatief van Guus Meeuwis ‘krassen voor kinderen in nood’ heeft tot nu toe  11.000 euro opgebracht voor Syrische kinderen op de vlucht. ‘De afgelopen maanden heb ik tijdens mijn theatertour GELUK gesproken over de situatie waar Syrische kinderen mee te maken hebben. Het is ongelofelijk gaaf dat zoveel van de bezoekers daarna hun steun gaven aan deze kinderen’, vertelt de zanger. ‘Geweldig al die steun en wij gaan door!’

Foto lama

Meeuwis benaderde UNICEF Nederland met het idee om een kraslotenactie te doen tijdens zijn theatertour.  Met dit kraslot maken bezoekers kans op VIP arrangementen voor Groots met een zachte G in het Philips Stadion.

Tijdens de theatershows kunnen bezoekers een kraslot kopen van 5 euro dat ten goede komt aan UNICEF Basics. Dit zijn eerste levensbehoeften zoals schoon water, medische hulp, warme kleding en dekens voor kinderen in landen als Syrië, Libanon en Jordanië. Voor het bedrag dat nu is opgehaald konden bijvoorbeeld al 2200 dekens worden gekocht.

“Ik vind het geweldig dat iedereen zo bijdraagt aan de doelen van Unicef! Ik noem het geluk dat er zoveel lieve mensen naar onze theatershows komen!! We zijn pas op de helft, dus we kunnen nog veel meer geluk brengen aan alle kinderen over heel de wereld! Dank voor iedereen!” aldus Guus.

Het vervolg van de theatertour GELUK begint op 13 februari en dan krijgen fans opnieuw de mogelijkheid om een kraslot te kopen.

Noot voor de redactie:

Guus Meeuwis is beperkt beschikbaar voor telefonische interviews over zijn inzet voor Syrische kinderen op de vlucht. UNICEF wil de komende winter 1,3 miljoen van de meest kwetsbare kinderen helpen met UNICEF Basics. Dit komt bovenop de reguliere noodhulp die we van dag tot dag verstrekken. Lees meer over de situatie van de kinderen van Syrië in onze recente crisis update.

Guusmeeuwis carreamsterdam bartheemskerk 83 hq