UITNODIGING PERSCONFERENTIE: Zevende oorlogswinter bedreigt de kinderen van Syrië

29 november 2017

Op de ochtend van 30 november deelt Geert Cappelaere de laatste cijfers over het aantal kinderen dat hulp nodig heeft in Syrië en haar buurlanden. De presentatie vindt plaats tijdens een persconferentie in Den Haag.

Cappelaere is net terug uit Syrië waar hij zag hoe de naderde winter een extra dreiging is voor kinderen. Hij spreekt die ochtend over de nood van de kinderen die hij heeft ontmoet en de noodzaak hen te steunen. Tijdens zijn bezoek aan Nederland spreekt Cappelaere ook met politici. 

'Velen lijken nu te denken dat de situatie in Syrië minder gevaarlijk wordt', zegt Cappelaere. 'Hoewel we erg blij zijn dat het geweld in delen van Syrië is verminderd, wordt er nog dagelijks gevochten en is het op veel plekken van het land levensgevaarlijk. Hulp blijft van levensbelang om levens te redden.' 

 UNICEF maakt zich grote zorgen over de situatie waarin de miljoenen vluchtelingen en ontheemden nu verkeren. De ijzige winter en gebrekkige voorzieningen verergeren de gevaren voor kinderen, tenten en half afgebouwde of kapotte huizen bieden te weinig bescherming tegen de kou. Velen lopen het risico ziek te worden en te sterven Het ontbreekt hen aan warme dekens, winterkleding en verwarming. 

'UNICEF Nederland begint een campagne om aandacht te vragen voor de noodsituatie waarin deze kinderen zich bevinden', zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland. 'We hopen vele gezinnen levensreddende hulp te kunnen bieden.'  

WAT:            persconferentie over situatie Syrische kinderen 

WIE:             Geert Cappelaere, directeur UNICEF Midden-Oosten en Noord-Afrika  

WANNEER: donderdag 30 november 10.00 uur 

WAAR:         Kantoor UNICEF Nederland, Bezuidenhoutsweg 74, Den Haag 

WAAROM:   noodsituatie voor kinderen in Syrië en buurlanden 

VOLGEN:    de persconferentie is live te volgen via twitter op: @UNICEFNL

CONTACT:    Gerrit van den Berg, persvoorlichter UNICEF Nederland,  

                      gvandenberg@unicef.nl, 06-23979551