Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF verklaring over vluchtelingenkinderen

31 januari 2017

“De situatie van vluchtelingen is nog nooit zo nijpend geweest. Wereldwijd hebben 28 miljoen kinderen huis en haard moeten verlaten wegens oorlog, geweld en terreur. Zij hebben onze hulp nodig.“

“UNICEF zal blijven samenwerken met overheden en partners om de meest kwetsbare kinderen waar ook ter wereld te helpen, van Syrië tot Jemen tot Zuid-Soedan.”

“De Verenigde Staten hebben een lange en trotse traditie in het beschermen van kinderen die vluchten voor oorlog en vervolging. Wij vertrouwen erop dat deze steun voortgezet wordt en dat de recente maatregelen slechts tijdelijk van aard zijn. Alle vluchtelingenkinderen hebben onze hulp hard nodig.”