Schrijf je in voor de PAUL VAN VLIET AWARD 2017

20 december 2016

De inschrijving voor de Paul van Vliet Award is weer geopend. De award – een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling – wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere manier inzet voor kinderen. Aanmelden kan op www.unicef.nl/paulvanvlietaward. In samenwerking met de Efteling krijgt de winnaar een geldprijs van € 10.000,- voor het ingediende project.

Iedere organisatie die zich inzet om de positie van kinderen in Nederland te verbeteren, komt in aanmerking voor de Paul van Vliet Award. De prijs wordt dit voorjaar in de Efteling aan de beste 'ambassadeur voor kinderen' uitgereikt. Aanmelden kan tot 14 januari 2017.

Afgelopen jaar is de Paul van Vliet Award uitgereikt aan de Esther Vergeer Foundation uit Arnhem. Het project ‘Join the Club’ wil mogelijk maken dat lichamelijk gehandicapte kinderen kunnen sporten bij sportverenigingen. Zij brengen het kind en de vereniging bij elkaar en begeleiden zowel het kind, de ouders en vereniging om de integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met de Paul van Vliet Award kon de Foundation bij tien nieuwe sportverenigingen sporten voor gehandicapte kinderen mogelijk maken.

“Toen wij de Paul van Vliet Award wonnen, betekende dat niet alleen dat wij erkenning kregen voor wat wij doen voor kinderen met een handicap. Het gaf ons ook de financiële mogelijkheid om projecten te starten,” aldus Esther Vergeer, oprichter van de foundation. “We konden nu echt aan de slag gaan om zo veel mogelijk kinderen met een handicap aan het sporten te krijgen.”

De Paralympisch kampioene doet een oproep aan alle organisaties die kinderen helpen om zich in te schrijven: “Ken je, of zet je je in voor een organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor kinderen in Nederland, schrijf je dan in voor de Paul van Vliet Award”, aldus Vergeer. “Het kan net dat ene steuntje in de rug geven, die boost aan jouw project of de financiële ondersteuning die je zo hard nodig hebt. Uiteindelijk willen wij allemaal kinderen helpen. Dus schrijf je in!”

UNICEF zorgt voor een betere wereld voor kinderen, in het bijzonder voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn. Samen met onze partners werken we in 190 landen en gebieden en geven we kinderen de kans te overleven en zich te ontwikkelen. Omdat wij vinden dat elk kind kind moet kunnen zijn.

De Efteling vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken en is daarom mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award.