Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF: evacuatie achtergebleven kinderen Aleppo kan niet wachten

19 december 2016

New York, Den Haag 16 december 2016, “Meer dan 2700 kinderen zijn de afgelopen 24 uur geëvacueerd uit oost-Aleppo, daaronder waren ook zieke of gewonde kinderen en kinderen die zonder hun ouders vertrokken”, stelt Anthony Lake, directeur van UNICEF.

“Er zijn echter nog honderden andere kwetsbare kinderen, waaronder weeskinderen, die de stad niet kunnen verlaten. Als deze kinderen niet met grote spoed worden geëvacueerd kunnen ze sterven.”

UNICEF staat met onze partners stand-by met transport en noodhulpteams om deze kinderen te evacueren en in veiligheid te brengen. We dringen er bij alle partijen in dit conflict op aan om ons deze evacuatie direct op een veilige manier uit te laten voeren.”