Concert pianist Misha Fomin voor onderwijsproject Syrische kinderen

13 april 2016

Zondagmiddag 24 april maakt meesterpianist Misha Fomin zijn debuut in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Van elke toegangskaart, verkocht door de Soroptimisten komt 15 euro ten goede aan het project Syrië ‘Back to School’. Tachtig Soroptimistclubs in Nederland werken hierin samen met UNICEF Nederland om Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije weer op school te krijgen.

Een verloren generatie? Dat laten we niet gebeuren! Onder dit motto droegen de Soroptimisten al bij aan de bouw van scholen, de opleiding van leerkrachten en schoolmaterialen. ‘Ruim 300.000 Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije zijn weer naar school. Dankzij onderwijs hebben deze kinderen weer een toekomst’, aldus Legien Kromkamp van Soroptimist Nederland. ‘Het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes, waar ook nodig, is onze prioriteit’.

 

 

Soroptimist International, een wereldwijde organisatie van vakvrouwen, zet zich in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. De Soroptimisten in Nederland zetten de noodzaak van onderwijs voor Syrische kinderen op de agenda en organiseren fondsenwervende acties, variërend van een fietstocht, bridgedrive tot dit bijzondere klassieke concert met piano virtuoos Misha Fomin.

Het is fantastisch dat de Soroptimisten zich zo sterk maken voor deze groep kwetsbare kinderen’, aldus Jan Bouke Wijbrandi, directeur van UNICEF Nederland. ‘Onderwijs is cruciaal en geeft hoop voor Syrische kinderen die al jaren in Turkije leven’

Misha Fomin brengt op 24 april ten gehore de Sonate “Les adieux” van Beethoven, “Schilderijen van een tentoonstelling” van M. Moesorgski en het Pianokwintet in f van Franck. De laatste met medewerking van Het Atrium String Quartet. Misha Fomin: ‘Voor mij is dit een bijzonder concert. Het is mijn debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Bovendien vind ik het mooi dat ik met mijn concert een bijdrage kan leveren aan het project van de Soroptimisten voor Syrische kinderen.'

Concert Misha Fomin: zondag 24 april 2016

Aanvang: 14.15 – 16:00 uur.

Kaarten: € 45,- waarvan € 15,- voor Syrië ‘Back to School’.

Bestellen: pianistfominlive.nl

Noot voor de redactie:

Wilt u het concert bijwonen of een interview afnemen, neem dan s.v.p. vooraf contact op.

Voor meer informatie:

Legien Kromkamp, woordvoerder Soroptimisten: 06-55525899, legien.kromkamp@introweb.nl

Pleuna Ouwendijk, contactpersoon voor het concert, zwartwit88@gmail.com,

Mariëtte van Schaik, UNICEF persvoorlichter a.i. 085-2010979