The Buccaneers uit Amsterdam wint voorronde UNICEF Talent Battle

12 november 2015

De band The Buccaneers won gisterenavond met een cover van ‘Uptown funk’ van Bruno Mars de voorronde in Amsterdam van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 13 en 18 jaar streden in het poppodium Bitterzoet voor een plek in de finale op 28 november.

800 winnaarsbuccaneers2

De jury kwam tot haar keuze door naar het uiteindelijke geheel van de bands te kijken. “The Buccaneers sprong eruit vanwege de goede timing, de relaxedheid waarmee ze op het podium stonden en de bijzondere samenstelling van muzikanten”, aldus jurylid zangeres Rita Zipora. Gitarist en zanger van the Buccaneers Jim Monkel noemde het “gaaf om zich in te kunnen zetten voor vluchtelingenkinderen door met zijn alle te doen wat we graag doen: muziek maken’’.

De band Venhill uit Alphen aan den Rijn heeft met het zelfgeschreven nummer ‘I am sorry’ via de Wildcard een finaleplaats bemachtigd door de meeste online stemmen te verzamelen. ‘Het is vet dat we hier mogen staan en muziek mogen maken voor UNICEF, aldus Jaro Marieke Scheper, zangeres van de band Venhill. Jurylid Sonya Vos, voormalig student van de Herman Brood Academie, vond het mooi om te zien dat de bandleden plezier met elkaar hadden op het podium. “Dat maakt het leuk om naar te kijken.”

UNICEF organiseert de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen dit jaar voor de derde keer. Doel is geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen. In Syrië en landen rond Syrië hebben 7,8 miljoen kinderen hulp nodig. Ze zijn op de vlucht en moeten overleven in zeer slechte omstandigheden. Er is gebrek aan medische zorg, schoon drinkwater, voeding, warme kleding en miljoenen kinderen gaan niet naar school. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Maar liefst zestig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 16.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 32 halve finalisten over. Negen bandjes gaan door naar de finale op 28 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt twee opnamedagen in een professionele studio in Amsterdam, een cheque om op school te besteden aan nieuwe muziekinstrumenten en een masterclass en bandcoaching van de Herman Brood Academie.

Andere finalisten zijn al bekend gemaakt tijdens de voorrondes afgelopen maandagavond in Het Paard van Troje in Den Haag en dinsdagavond in Ekko in Utrecht. Donderdagavond is de laatste voorronde in het PopEi in Eindhoven.

Beidewinnaarsjury