Something Like Sunshine uit Den Haag wint voorronde UNICEF Talent Battle

10 november 2015

Het duo Something Like Sunshine won gisterenavond met het zelf geschreven lied ‘I have a plan’ de voorronde in Den Haag van de UNICEF Talent Battle. Acht muziekbands met jongeren tussen de 13 en 18 jaar streden in poppodium Het Paard van Troje voor een plek in de finale op 28 november.

800 utbsunshine

Volgens jurylid en DJ Ed Struijlaart was dit duo tot winnaar verkozen vanwege drie factoren: "De uitvoering was perfect, de boodschap sloot aan bij de missie van UNICEF en dat het liedje zelf geschreven was maakte het geheel compleet." Bandleden Teddy Macrander en Aina Qvist waren ontzettend verrast toen werd bekendgemaakt dat zij de winnaars van de avond waren. "Ik kan het niet geloven, er gaat zoveel blijheid door mij heen," aldus Qvist.

De band Efficient uit Maasland heeft een Wildcard verdiend door de meeste online stemmen te verzamelen. Dit geeft hen toegang tot een plek in de finale. "Door mee te doen aan deze talentenjacht gaan wij onze droom achterna en hopen we er aan bij te dragen dat vluchtelingen ook hun dromen kunnen verwezenlijken," aldus zangeres Ashley. Zij trad op met het zelfgeschreven nummer Falende Held.

De Zoetermeerse band Caspios wist deze avond geen finaleplaats te bemachtigen. Wel werden de leden blij gemaakt met een mooi compliment van de Nederlandse band Kensington, waarvan Caspios een cover speelde. Tijdens hun optreden maakte Struijlaart een filmpje en stuurde deze naar één van de leden van Kensington, waarop deze antwoordde: ‘Klinkt lekker, mooie harmonietjes!’

UNICEF organiseert de Talent Battle voor muziekformaties en bands van middelbare scholen dit jaar voor de derde keer. Doel is geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen. In Syrië en landen rond Syrië hebben 7,8 miljoen kinderen hulp nodig. Ze zijn op de vlucht en moeten overleven in zeer slechte omstandigheden. Er is gebrek aan medische zorg, schoon drinkwater, voeding, warme kleding en miljoenen kinderen gaan niet naar school. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Maar liefst zestig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Nadat online bijna 16.000 stemmen werden uitgebracht, bleven er 32 halve finalisten over. Negen bandjes gaan door naar de finale op 28 november. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt twee opnamedagen in een professionele studio in Amsterdam, een cheque om op school te besteden aan nieuwe muziekinstrumenten en een masterclass en bandcoaching van de Herman Brood Academie.

Andere finalisten zullen bekend worden gemaakt bij de voorrondes op dinsdagavond in Ekko in Utrecht, woensdagavond in het Amsterdamse Bitterzoet en donderdagavond in het PopEi in Eindhoven.

Utbcaspios