Scholieren uit heel Nederland zingen mee met UNICEF Talent Battle

2 november 2015

Scholieren uit heel Nederland doen mee aan de UNICEF Talent Battle: een talentenjacht voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. De voorronde zijn op 9, 10, 11, en 12 november in respectievelijk Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven. Een jury bestaande uit onder andere zanger Niels Geusebroek en singer-songwriter David Benjamin kiest de beste bandjes die door mogen naar de finale op 28 november in poppodium Paard van Troje in Den Haag. Door mee te doen aan de talentenjacht steunen de scholieren het werk van UNICEF voor vluchtelingenkinderen en maken ze kans op een muzikaal prijzenpakket.

Meer informatie en reserveringen voor de gratis voorronde kan via http://talentbattle.unicef.nl/voorrondes/

800 gs talentbattle2014044

Aan de UNICEF Talent Battle doen 57 bandjes mee, variërend van pop tot rock tot dance. Sommige bandjes bestaan uit twee personen, andere big bands tot wel acht. Jurylid Willie Wartaal roemde vorig jaar de kwaliteit van de optredens. ‘’Mooie nummers en de bands zijn goed op elkaar ingespeeld."

De winnende band ontvangt de UNICEF Talent Battle Award en een prijzenpakket, waaronder twee opnamedagen in een professionele studio en een masterclass van de Herman Brood Academie. De opbrengst van de finale op 28 november gaat volledig naar UNICEF, specifiek naar de campagne voor vluchtelingenkinderen. Het geld wordt onder andere gebruikt voor schoon water, medicijnen warme dekens en onderwijs.

“Wij hoeven ons nergens zorgen over te maken, behalve over ons optreden van vanavond”, vertelt Kim Toemeungte van de band Exit, winnaars van de UNICEF Talent Battle in 2014. “Kinderen in ontwikkelingslanden zijn met hele andere dingen bezig, bijvoorbeeld de zorg voor hun broertjes of zusjes en of er ’s avonds wel eten is. Het idee dat je je talent gebruikt om kinderen in nood te helpen, is gewoon geweldig.”

Gs talentbattle2014044