UNICEF: konvooi van 43 vrachtwagens bereikt belegerd Syrië

14 april 2015

Een konvooi van vrachtwagens met hulpgoederen van UNICEF bereikte, ondanks de beperkte toegankelijkheid, de noordoostelijke regio van Syrië. Het konvooi stak de Turkse grens over in Nusyabin en bevat hulpgoederen voor 2,3 miljoen mensen.

"Deze humanitaire hulp komt op een cruciaal moment. Het bereiken van de hulpbehoevende bevolking is een dagelijkse uitdaging voor UNICEF en andere humanitaire organisaties," aldus Hanna Singer, directeur van UNICEF in Syrië. De trucks bevatten waterzuiveringsproducten, hygiënekits, EHBO-materiaal, waspoeder, zeep, ORS voor de behandeling van diarree en kits voor verloskundigen. De spullen zijn bestemd voor mensen die onlangs het geweld ontvluchtten rond Al-Hassakeh, Tal Abyad, landelijk Damascus, Homs, Deir en het platteland rond Az-Zour.

UNICEF schat dat 1.000.000 kinderen dringend hulp nodig hebben in het noordoosten van het land. Ze maken deel uit van de 5,6 miljoen Syrische kinderen in nood, met inbegrip van 2 miljoen kinderen die trachten te overleven in gebieden waar humanitaire hulp niet of zeer moeilijk geraakt. “Dit is een belangrijke doorbraak, maar is uiteraard niet genoeg. We willen veel meer kinderen die getroffen zijn door het conflict bereiken en vooral diegenen die in de meest ontoegankelijke gebieden leven", zei Singer.