Schoolbands strijden om plek in finale UNICEF Talent Battle

4 november 2014

Tijdens de voorrondes op 10, 11 en 12 november spelen schoolbandjes uit heel Nederland voor een plek in de finale van de UNICEF Talent Battle. De optredens zijn in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Een ervaren jury, bestaande uit onder andere Douwe Bob en Pieter en Jac van Exter van de band Jungle by Night bepalen welke bands door mogen naar de finale. Acteur Tim Haars presenteert de muziekavonden.

De bands die meedoen aan de UNICEF Talent Battle zetten hun muzikale talent in om aandacht te vragen voor kinderen in noodsituaties. Nog nooit werden zoveel kinderen in Syrië, Irak, Zuid-Soedan en West-Afrika geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. De volledige opbrengst van de finale van de talentenjacht gaat naar hulp voor deze kinderen.

Dit is de tweede keer dat UNICEF de Talent Battle organiseert voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. De winnaar van de UNICEF Talent Battle award krijgt een opname van hun nummer in een professionele studio, airtime op Spotify, een cheque voor nieuwe muziekinstrumenten voor hun school en een optreden bij tv-programma Zapplive op zaterdag 29 november.

Maar liefst zeventig bands hadden zich aangemeld voor de UNICEF Talent Battle. Na de online stemronde zijn er 24 halve finalisten over, die spelen om een plek in de finale. Tien bandjes gaan door naar de finale op 26 november in poppodium Bitterzoet in Amsterdam.