Lied moet Indiërs doen stoppen met wildpoepen

17 april 2014

Een zingende drol die door de straten van India loopt om mensen te laten stoppen met wildpoepen. India is het land waar de meeste mensen -620 miljoen!- zich in het openbaar ontlasten. Om de bevolking bewust te maken van de risico’s van de 65 miljoen kilo poep die nu nog elke dag op straat beland, heeft UNICEF de wat plastische videoclip Take Poo to the Loo laten maken. Het lied roept op om gebruik te maken van openbare toiletvoorzieningen. Ook is er een petitie die pleit voor toiletten voor iedereen.

Faod banner

Luister hier het poeplied: https://www.youtube.com/watch?v=_peUxE_BKcU en bekijk de campagnewebsite: https://www.poo2loo.com/

In India heeft maar de helft van de bevolking toegang tot toiletten en andere sanitaire voorzieningen. 620 miljoen Indiërs doen hun behoeften in het openbaar; in sloten, langs wegen en rails of in de goot. Dit zorgt ervoor dat er elke dag ongeveer 65 miljoen kilo poep in openbare ruimtes terechtkomt, wat natuurlijk een grote bron van infecties, ziektes en epidemieën is.Diarree bij kinderen leidt tot uitdroging en ondervoeding en uiteindelijk de dood. Dit is een van de vele ziektes die wildpoepen kan voortbrengen. Daarnaast is het vooral voor vrouwen en meisjes vervelend maar ook onveilig als zij thuis geen toilet hebben. Ze zijn vaak lang onderweg voor een toilet en moeten dan uitkijken voor kwaadwillende mannen.