18.000 meter met Ranomi Kromowidjojo

5 november 2013

Uitnodiging voor de pers
 

Wat:             18.000 meter vrije slag met Ranomi Kromowidjojo
Datum:         Zaterdag 16 november 2013
Locatie:        Pieter van den Hoogeband Zwembad Eindhoven
Tijdstip:        13.00 uur

Ranomikromowidjojoprint 0110 1

Op zaterdag 16 november aanstaande gaat Ranomi Kromowidjojo de uitdaging aan om 18.000 meter te zwemmen. De kersverse ambassadeur van UNICEF Nederland vraagt hiermee aandacht voor de wereldwijde strijd tegen kindersterfte. Omdat 18.000 meter – één meter voor elk kind dat dagelijks overlijdt - zelfs voor een Olympisch zwemkampioene wel érg groot is, heeft ze de hulp ingeroepen van meer dan honderd kinderen.

Ranomi Kromowidjojo: “Met deze actie wil ik iedereen er bewust van maken dat er dagelijks 18.000 kinderen sterven. 18.000 kinderen. Elke dag! UNICEF vindt dat dit aantal nul moet zijn en roept iedereen op in actie te komen tegen kindersterfte en daarmee een ‘Hero for Zero’ te worden. Ik geef graag gehoor aan die oproep. Symbolisch zwemmen we een meter voor elk kind dat dagelijks overlijdt. Het is zó bijzonder dat er zoveel kinderen zijn die me daarbij willen helpen.”

Het wordt een drukte van jewelste in het Pieter van den Hoogeband Zwembad Eindhoven. Zo’n 120 kinderen tussen de 6 en 14 jaar doen met Ranomi mee. Elk kind zwemt ongeveer zes banen van vijftig meter en heeft zich daarvoor laten sponsoren. Het sponsorgeld komt ten goede aan UNICEF’s strijd tegen kindersterfte.

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door House of Sports, het Pieter van den Hoogenband Zwembad Eindhoven, KNZB en Arena swimwear.

* * *
Noot voor de redactie:


Zie ook: www.unicef.nl/heroforzero en www.unicef.nl/wegaanvoornul

Journalisten zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de start van de actie (13.00 uur). Graag vooraf aanmelden. Zie de contactgegevens rechts op deze pagina voor aanmelding en meer informatie.

Ranomikromowidjojoprint 0075